myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Primarul Scripcaru și „Calea Verde a Municipiului Brașov" / Aproape 1 milion de lei, dorit din fonduri europene, doar pentru documentația tehnică

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul George Scripcaru va supune votului consilierilor locali brașoveni, în ședința ordinară de vineri, proiectul de hotărâre „Calea Verde a Municipiului Brașov – Conectarea ariilor majore de teren prin soluții de transport ecologic”.

Este vorba despre un proiect privind îmbunătățirea și extinderea infrastructurii dedicate transportului nepoluant din municipiul Brașov, prin amenajarea de piste de biciclete, zone pietonale și benzi dedicate pentru transportul electric, care să lege cartierele Brașovului cu zonele de interes din oraș, precum și localitățile din zona metropolitană.        

Municipalitatea intenționează să aplice în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Obiectivul Prioritar 2 - O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific „Îmbunătățirea protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării”, pentru elaborarea documentației tehnice care va conține: studiul de fezabilitate, studii geotehnice, expertize tehnice, studii pentru obținerea acordurilor/ avizelor de mediu, studii hidrologice, studii topografice, documentații cadastrale, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, după caz, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Documentația tehnică are o valoare estimată de 968.700 lei, potrivit sursei citate.


Brașovenilor li se promite realizarea unei artere verzi a orașului Brașov, cu lungimea de aproximativ 25 km, care să unească centrul orașului, Universitatea, gara, autogara, zonele mari comerciale și industriale/de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale, care va consta în:

1) Amenajarea de suprafețe pietonale. Activitatea constă în reabilitarea trotuarelor și a indicatoarelor, amenajarea de spații comune pentru pietoni, dotarea cu mobilier urban.
(2) Construirea de piste pentru biciclete, triciclete și trotinete electrice. Pistele pentru biciclete vor avea lățimi de minim 2,50 m. (3,00 m. optim) pentru circulația dublu sens, asigurându-se un spațiu de siguranță față de partea carosabilă de minim 1 m.
(3) Amenajarea de stații pentru închiriere biciclete:
OPȚIUNEA A: Stații de închiriere de biciclete cu andocare (21 de stații, cu câte 25 de biciclete fiecare), plus un vehicul pentru colectare/livrare biciclete.
OPȚIUNEA B: Chioșc pentru închirierea bicicletelor (cu asistent).
(4) Construirea unei benzi de circulație auto, dedicată transportului public de călători și circulației autoturismelor electrice. Mai multe date - AICI.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+5 #1 Barbu Gh. 11-08-2020 16:03
Acest șoldogot împuțit trebuie să ajungă, de urgență, în celulă cu DRAKNEA, colegul de partid, dar pentru 20 de ani cel puțin!!!
Și să nu mai aibă nici-un fel de acces la fondurile Brașovului, că le prăduiește pe toate.
Citat | Raportează către un administrator
gigea
+5 #2 gigea 11-08-2020 17:34
Individul din imagine, alaturi de gasca de interlopi gen moldova-zarnest i-poiana marului, sunt raspunzatori pt modul in care arata ghetoul iasov, pt calitatea precara a vietii din judet, pentru scumpetea si mafia imobiliara care si-au facut cuib la iasov!!!

Dupa ce ne-a gazat cu aer de gunoi ars peste 10 ani de zile acum mai apare pe sticla! Esti istorie, din pacate o istorie neagra pt iasov!!
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+2 #3 Barbu Gh. 11-08-2020 18:08
Citez pe gigea:
Individul din imagine, alaturi de gasca de interlopi gen moldova-zarnesti-poiana marului, sunt raspunzatori pt modul in care arata ghetoul iasov, pt calitatea precara a vietii din judet, pentru scumpetea si mafia imobiliara care si-au facut cuib la iasov!!!

Dupa ce ne-a gazat cu aer de gunoi ars peste 10 ani de zile acum mai apare pe sticla! Esti istorie, din pacate o istorie neagra pt iasov!!


Vinitură, nu-ți este rușine așa puțin!? Păi el este de-al tău, de-al vostru, voi îl votați, nu băștinașii. Puțin „respect” să aveți pentru prăpădit!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 21 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9260   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1031   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7173   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4735   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2271   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2582   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5186   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.9800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că deprecierea leului faţă de euro va continua?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter