myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Update. De ce este propus „Cetăţean de onoare al Municipiului Braşov” doctorul Christophe Iselin

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După cum anunțat și zilele trecute (vezi: BRAȘOV. Predeal, următoarea destinație cu autobuze RATBV?! Depunere de jurământ, acordarea titlului de „Cetățean de onoare” și alte zeci de proiecte, în ședința Consiliului Local), Consiliul Local al municipiului Braşov se va întruni, mâine, în ședință ordinară, având pe ordinea de zi 39 de proiecte.

Printre acestea, se află proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Municipiului Braşov” profesorului doctor Christophe Iselin, în semn de recunoaştere pentru contribuţia adusă în viaţa medicală din Braşov.

Inițiatorul proiectului este primarul Allen Coliban, care a avut în vedere adresa doctorului Bogdan Moldovan, coordonator al Centrului de Transplant Renal
Profesor Gilles Mentha de la Spitalul Sf. Constantin Braşov, înregistrată la Primăria Braşov.

Redăm referatul de aprobare a proiectului:

„Profesorul doctor Christophe Iselin este un nume important al medicinei mondiale, conduce de peste 20 de ani Secţia de urologie a Hopitaux Universitaires de Geneve şi este un pionier al chirurgiei laparoscopice şi robotice urologice din Europa. Contribuţia concretă a domnului profesor dr. Christophe Iselin la răspândirea numelui oraşului Braşov în ţară şi în lume este extraordinară. Începând cu 1 decembrie 2016 profesorul Christophe Iselin a vizitat Braşovul în mai multe ocazii pentru intervenţii chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienţilor români, multe dintre intervenţii fiind premiere pentru Braşov şi România. 18 cupluri de cetăţeni români au beneficiat de transplanturi de rinichi şi s-au întors la o viaţă normală cu ajutorul profesorului Iselin, toţi pacienţii fiind liberi de dializă. Prin tehnica robotică o pacientă a fost vindecată de cancer renal. Rolul de formator de şcoală medicală este vital, transmiterea expertizei către echipa gazdă fiind un element cheie în medicină. Caracterul umanitar al demersurilor este unic şi accentuează calitatea umană a profesorului Christophe Iselin.
Profesorul Iselin este absolvent de Conservator şi este un mare fan al Orgii din Biserica Neagră din Braşov la care cântă ori de câte ori este prezent în Braşov spre încântarea vizitatorilor. Consideră orga Bisericii Negre un Stradivarius al orgilor din Europa şi o promovează peste hotare.
Iubitor al naturii, profesorul Iselin a avut ocazia să cunoască Braşovul şi altfel, făcând schi în powder pe Postăvaru, urcând cu ratracul la Cabana SVK, coborând cu frontale noaptea, făcând velo electric pe drumul Vechi.
Profesorul Christophe Iselin a onorat Braşovul medical şi cultural prin prezenţa Domniei Sale, este un ambasador al Braşovului medical şi turistic în Elveţia.
În temeiul prevederilor art. 129 alin.(13) din O.U.G. nr. 57 din 2019 privind Codul administrativ, îmi exprim iniţiativa de promovare a proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de «Cetăţean de onoare al Municipiului Braşov» domnului profesor doctor Christophe Iselin”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-3 #1 Willy 24-06-2021 20:07
Toate ca toate dar nu oricine poate sa faca
velo electric... Eu zic ca merita omul distinctia!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FEG Education

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9491   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2167   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7803   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5700   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2386   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3246   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8700   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord ca cei vaccinaţi să poată ieşi din casă în localitățile carnatinate?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter