myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Update. Ce a declarat primarul Allen Coliban. BRAȘOVUL, premiat la Gala Pentru un Mediu Curat

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Actualizare

Primarul Allen Colban a revenit astăzi cu declarații oficiale despre faptul că Forumul Orașelor Verzi (FOV), aflat la prima ediție și organizat de Primăria Municipiului Brașov este unul dintre cele trei cele mai bune proiecte naționale de mediu premiate în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, care a avut loc în 15 decembrie.

„Când am venit cu ideea Forumului Orașelor Verzi totul a început de la o mână de oameni. Pe parcurs, ni s-au alăturat zeci, sute și chiar mii de brașoveni care au devenit parte din acest demers. Astfel, Forumul Orașelor Verzi este un proiect al comunității brașovene, un proiect de care suntem mândri. Vă mulțumim pentru onoarea pe care ne-ați făcut-o cu acest premiu, premiul pentru proiecte de mediu în cadrul Galei dumneavoastră, și vă așteptăm pe toți la Brașov, anul viitor, la a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi, între 5 și 11 septembrie 2022. Mulțumim. Suntem onorați!”, este mesajul pe care primarul Allen Coliban l-a transmis în cadrul Galei.
Cel mai important eveniment de mediu din România în anul 2021, FOV a avut loc la Brașov, între 6-12 septembrie și a transformat orașul într-o adevărată capitală verde, timp de o săptămână.
Conferința pe teme de mediu a reunit 56 de speakeri din 12 țări, 30 de delegații ale municipiilor din România, 18 primari și viceprimari. A beneficiat de susținerea a 6 ambasade și de participarea a trei ambasadori (Suedia, Franța, Elveția), precum și de participarea reprezentanților Administrației prezidențiale, membrilor Guvernului (miniștri, secretari de stat, consilieri de stat), reprezentanți ai Parlamentului European, Comisiei Europene, ai asociaților și fundațiilor de mediu, universităților naționale și internaționale, ai mediului bancar și ai agențiilor de fonduri europene, ai mediului de business, ai consiliilor județene și locale din țară. Au fost lansate patru programe-pilot (PETrică - automat de colectare ambalaje cu recompense bilete RATBV, Pietonalizarea zonei Modarom-Star: Street Delivery - peste 5.000 de participanți, Transport gratuit RATBV în 4 zile de eveniment și Grădinița 34 - prosumator de energie regenerabilă). La cele peste 100 de activități de conștientizare pentru toți brașovenii, desfășurate în 8 zone ale Brașovului, au participat 15 ONG-uri, 22 de parteneri comerciali și peste 20.000 de brașoveni. În perioada FOV a crestut cu 40% numărul de călători cu transportul public, iar 6 milioane de oameni au auzit de acest eveniment.
La capitolul „Proiecte de mediu“ au mai fost premiate, alături de FOV, și proiectele „Deltă curată. Comunitate responsabilă”, derulat de Asociația 37, și „Îmbunătățirea condițiilor de mediu și de viață în municipiul Roman prin amenajarea Parcului Zăvoi”, derulat de Primăria Municipiului Roman.
Octavian Berceanu, fost Comisar Șef al Gărzii de Mediu și de activist de mediu, a fost desemnat Personalitatea de mediu a anului, iar Premiul special dedicat jurnaliștilor i-a revenit jurnalistei Anca Iosif, „Decât o Revistă”.
Ediția a XIII-a a Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, care a totalizat peste 85 de înscrieri și nominalizări, a fost susținută de: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România (AMR), Info Cons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, APDETIC, Radio Eco Natura, Radio România Cultural, RFI România, Cărturești și Hotnews.
Gala premiilor pentru un Mediu Curat este evenimentul anual de tradiție al Organizației ECOTIC, ce se desfășoară încă din anul 2009. Gala premiază proiectele din cadrul concursului anual „Premiile pentru un mediu curat”, o competiție verde ce își propune să promoveze inițiativele dedicate protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirii risipei acestora.
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. ECOTIC gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați.

Știrea inițială

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj prin care mulțumește echipei care a contribuit la reușita Forumul Orașelor Verzi (FOV), eveniment premiat la Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat.

„Forumul Orașelor Verzi a câștigat titlul «Proiectul de Mediu al Anului» din cadrul Galei Premiilor Pentru un Mediu Curat!
FOV-ul nu s-ar fi putut întâmpla fără o echipă mare și fantastică. Mulțumesc tuturor colegilor din Primărie, tuturor ONG-urilor, firmelor și tinerilor voluntari pentru implicarea în acest proiect verde, apreciat la nivel național.
Ne revedem la FOV în 2022, între 5-11 septembrie”, a scris Coliban.
 
Forumul Orașelor Verzi, un eveniment de mediu organizat, la prima ediție, în perioada 6-12 septembrie 2021, și-a propus să contribuie la obiectivul „Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.
Evenimentul a fost structurat pe trei categorii de activități: o conferință internațională de politici publice de mediu adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.
Partenerii instituționali ai municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice au fost Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința a beneficiat de Înaltul Patronaj al Președintelui României.
 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
+3 #1 Willy 17-12-2021 02:12
Asta e bolnav daca nu minte o zi! Asa oras mizerabil nici nu mai stiu de cand nu am mai vazut, iar asta se premiaza. Inca mai este nisip pe strazi de anul trecut (pe Calea Bucuresti de exemplu, am poze din primavara facute la separatoarele alea unde se adunase mizeria aia de nisip. Acum a facut deja frunzulite, tot acolo. Mergeti se vedeti la semafor cu Uranus).
Cetateni! Este sau nu este orasul mizerabil?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter