#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Servicii medicale gratuite oferite de MedEuropa Brașov

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Centrul MedEuropa Brașov oferă bolnavilor de cancer servicii de radioterapie în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar. Consultația de specialitate este gratuită, MedEuropa Brașov contând pe o echipă multidisciplinară în abordarea bolnavului de cancer.

Cine se poate adresa centrului MedEuropa Brașov

În centrele de radioterapie MedEuropa se iradiază atât tumori solide, cât și cancere hematologice, cum ar fi limfom, plasmocitom, mielom multiplu. Pacientul ajunge în clinica de radioterapie după confirmarea diagnosticului oncologic, inițial pentru un prim consult. Dosarul medical trebuie să conțină buletinul anatomo-patologic, scrisoarea sau scrisorile medicale, după caz, și investigații imagistice recente, pentru a putea fi edificatoare. Echipa completă de specialiști în abordarea unui pacient oncologic preia fiecare pacient, iar cazul se discută în comisia oncologică.

Radioterapie la MedEuropa Brașov

Toate cele patru centre MedEuropa (Constanța, București, Oradea și Brașov) oferă servicii medicale de radioterapie curativă și paliativă. Prin indicația curativă se urmărește vindecarea bolii și creșterea controlului local (împiedicarea apariției recidivei). Radioterapia cu intenție curativă poate fi exclusivă, preoperatorie și postoperatorie. Scopul paliativ nu urmărește vindecarea bolii, ci ameliorarea unor simptome, cum sunt durerea și dispneea. Obiectivul este îmbunătățirea calității vieții pacientului cu cancer.

Radioterapia a suferit un proces continuu de modernizare pentru a realiza cât mai eficient scopul propus: administrarea cât mai precisă a unei doze de iradiere în volumul țintă (tumoră), cu limitarea relativă a iradierii țesuturilor sănătoase din jur. În principiu, cu cât doza de iradiere administrată va fi mai mare, tumora va răspunde mai mult. Cresc astfel șansele de a o distruge în totalitate și de a evita apariția recidivei. Creșterea dozei de iradiere nu se poate face peste un anumit nivel, doza de iradiere fiind limitată de structurile sănătoase din vecinătatea volumului iradiat. Îmbunătățirea tehnologică are în vedere creșterea eficienței radioterapiei prin administrarea cât mai exactă și mai adaptată pacientului a dozei terapeutice, cu protejarea organelor sănătoase.

Centrele de Radioterapie MedEuropa dispun de acceleratoare liniare Elekta, ce integrează fluxul de lucru Elekta Synergy în sistemul avansat Elekta Infinity. Este un sistem cuprinzător de tratament care include VMAT – volumetric modulated arc therapy. Avantajele sunt reprezentate de timpul redus de tratament, precizia sporită și reducerea toxicității.

Odată primită indicația de radioterapie, pentru pacient urmează etapa de simulare cu ajutorul computerului tomograf. Practic, se obțin imagini computer tomografice ale zonei care urmează a fi tratată. Conturajul volumelor tumorale și al organelor la risc este momentul în care medicul radioterapeut identifică și conturează tumora. După parcurgerea celor două etape, fizicianul medical analizează imaginile și elaborează planul de tratament, stabilind astfel modalitatea de iradiere.

Centrul MedEuropa Brașov, situat pe Strada Turnului, nr. 8, oferă bolnavilor de cancer consultații și tratamente prin radioterapie în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală pune la dispoziția pacienților tehnologie de ultimă generație și o echipă de specialiști formată din radioterapeuți, fizicieni medicali și asistenți cu experiență în tratarea pacientului oncologic. Programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa - 021 9971.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+5 #1 Barbu Gh. 23-12-2021 09:48
ȘI ĂȘTIA FAC CA ĂIA CU DOZELE, PRIMA ȘARJĂ-I GRATIS?

Ia citiți. Dar cu atenție (ăia care puteți, nu waxxerrreii), vă rog: „Centrul MedEuropa Brașov, situat pe Strada Turnului, nr. 8, oferă bolnavilor de cancer consultații și tratamente prin radioterapie în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate.”

ESTE „GRATIS” DA-I PLĂTIT DE TOȚI. Mă rog, nu și de asistații care-și bagă dozele-n vene tot „gratis”.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 27 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9459   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6730   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7464   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8803   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2442   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6262   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5288   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   122.6100   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va ajunge în situaţia în care furnizarea de gaze să fie raţionalizată?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter