myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Cu video BRAȘOV. Salarii mai mari sau terminăm Aeroportul?

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Punctul 13 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de astăzi a fost unul cu ghinion, prilej de dispută prelungită între consilierul județean PSD Adrian Iatan și președintele CJ Adrian Veștea. Miza: salariile angajaților din aparatul propriu al administrației județene, pe care conducerea instituției le vrea plafonate, cu mici excepții, la nivelul lunii decembrie 2019, pentru a nu afecta bugetul de investiții, în primul rând capitolul Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, după cum spune președintele CJ, Adrian Veștea (video), totodată președintele PNL Brașov. Veștea afirmă că nivelul salariilor de acum este suficient, mai ales că depășește binișor media salarială din privat, iar 2020 este un vârf al investițiilor în județ,nu doar pentru aeroport, ci și pentru drumuri  județene și pentru spitale, a spus președintele CJ în timpul ședinței: „Salariații au primit norma de hrană. De asemenea, unii beneficiază de sume în plus și pentru că fac parte din echipele de implementare a proiectelor europene. Având în vedere aceste aspecte, dar și faptul că în acest an avem de realizat mai multe investiții care necesită finanțare, am decis menținerea salariilor la nivelul celor din luna decembrie a anului 2019”, a precizat președintele CJ Brașov.
În ciuda acestei pledoarii, proiectul de hotărâre referitor la salarizarea personalului Consiliului Județean a picat la vot, grupul de consilieri PSD blocând această inițiativă, pe motiv că prevederile legale în vigoare obligă la majorări salariale, „înghețate” de liberali. Mai mult, ei au acuzat ilegalitatea deciziei, de vreme ce nu au fost consultați partenerii sociali, adică sindicatele. Veștea a replicat că sindicatul la care sunt afiliați angajații este în reorganizare, pentru că liderul organizației, Tiberiu Popa, a ieșit la pensie, deci nu avea cu cine să se consulte.

Veștea a precizat că proiectul de hotărâre va fi supus la vot în următoarea ședință de plen, „când va fi un alt cvorum”, adică după ce va fi validat un nou consilier PNL, în locul lui Mihail Veștea, care a plecat secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.
De cealaltă parte, Adrian Iatan, pare-se noul lider de grup al consilierilor județeni PSD, spune că nu există nici o scuză pentru blocarea majorărilor salariale, în contextul în care bani sunt, excedentul bugetar al Consiliului Județean Brașov fiind de circa 40 de milioane de euro anul trecut. În plus, Iatan spune că, de fapt, salariile sunt înghețate la nivelul lunii decembrie 2018, ceea ce înseamnă de fapt o diminuare mascată, ținând cont că salariul minim era atunci 2.080 delei, iar acum este 2.330 de lei. „Dacă ținem cont și de rata inflației, ajungem la o diminuare reală cu 12%”. 

Dacă votul pentru salariile personalului din aparatul de specialitate nu a trecut, pentru angajații altor instituții din subordinea Consiliului Județean Brașov (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Județeană Comunitară de Evidență a Persoanelor, Serviciul de Protecție a Plantelor) aleșii au aprobat „înghețarea” salariilor la nivelul celor din luna decembrie a anului 2019.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+4 #1 Raoke Kaka 23-01-2020 17:20
Viermii ar vrea salarii cât mai mari! Investiții? Dă-le dreaqu!
Asta a fost una din uriașele ticăloșii, mizerii, ale moroiului nenorocit: a lăsat la „liber” salarizarea bugetarilor! Fiecare șef de unitate administrativă își face salariul cât vrea, angajează cât vrea.
SUNTEM SINGURA „ȚARĂ” DIN LUME UNDE PARAZIȚII DE BUGETARI AU MEDIA SALARIALĂ DUBLĂ FAȚĂ DE A CELOR CE MUNCESC ȘI PLĂTESC TAXE ȘI IMPOZITE!!!!
LA FEL, SUNTEM SINGURA ȚARĂ DIN LUME CARE „PENSIONEAZĂ” LIFTE LA 40 DE ANI ȘI LE REANGAJEAZĂ!
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
0 #2 Barbu Gh. 24-01-2020 13:53
A se remarca felul în care bugetarii pun problema!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter