myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Cu video BRAȘOV. 20 de minute până la Aeroport, de unde se va zbura de anul viitor

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea (video 1), a prezentat stadiul realizării Aeroportului Internaţional Braşov în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la Consiliul Judeţean Covasna. I-au fost alături George Scripcaru, primarul Braşovului, Mihail Veştea, secretar de stat din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, şi Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Şeful administraţiei judeţene a trecut în revistă etapele parcurse până în prezent în implementarea acestui proiect investiţional, vital deopotrivă pentru judeţul Braşov şi judeţul Covasna. El a menţionat că, potrivit graficelor de execuţie, până la finele acestui an se va înregistra un progres de peste 90% în ceea ce priveşte construirea infrastructurii aeroportuare şi şi-a exprimat speranţa că în iunie 2021 va putea avea loc primul zbor de pe Aeroportul Internaţional Braşov. Adrian-Ioan Veştea a remarcat sprijinul primit de la partenerii din UDMR şi colaborarea, atât pe plan administrativ, cât şi politic, între cele două judeţe, fapt care a făcut ca proiectul Aeroportului Braşov să beneficieze începând cu anul 2019 de fonduri locate din bugetul de stat.

„Aeroportul Internațional Brașov e vital pentru Covasna”

De altfel, cooperarea între cele două judeţe a fost cuvântul de ordine al acestei conferinţe. Județele Brașov și Covasna au fost și sunt în continuare parteneri strategici, au afirmat liderii celor două județe. „Cooperarea regională este esențială privind planurile de viitor. Pentru județul Covasna, atât din punct de vedere economic, cât și turistic, este vitală finalizarea Aeroportului Internațional Brașov, mai ales că se va desfășura și transport de marfă, nu doar de pasageri. Se spune că în jurul unui aeroport regiunea se dezvoltă într-un perimetru de 60 de km. Suntem alături de colegii noștri din Brașov atât financiar, cât și politic”, a conchis președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor (video 2), subliniind că cele două județe au mai multe proiecte comune. Exemple sunt nu doar proiectele europene ce vizează modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov, care interconectează DN 13 și DN 12, cât şi intenţia fermă a celor două administraţii judeţene de a realiza un drum expres care să lege municipiul Sfântu Gheorghe de Aeroportul Braşov.

„Este știut faptul că județul Covasna este un partener serios, un partener strategic, care a fost alături de noi în fiecare moment în care am întâmpinat dificultăți în implementarea Aeroportul. Îi asigur pe cetățenii județului Covasna că acest aeroport va avea un caracter regional şi va genera o dezvoltare economică a ambelor judeţe”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

„Suntem aici, în județul Covasna, pentru a da un semnal de colaborare, de cooperare pentru zona noastră. Am discutat cel mai mult despre aeroport, dar am discutat și despre autostrada care va lega Brașovul de Bacău, prin Covasna, despre drumul ocolitor al municipiului Sfântu Gheorghe, dar și despre drumul expres pe care cele două județe doresc să facă între Sfântu Gheorghe și aeroport, care ar putea fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii. Ca reprezentant al Guvernului României, am venit în judeţul Covasna pentru a da asigurări că există suport guvernamental pentru astfel de proiecte”, a declarat secretarul de stat Mihail Veștea (video 3). În privinţa autostrăzii Braşov – Covasna – Bacău, el a precizat că în prezent, la Ministerul Transporturilor este în fază finală procedura de achiziţie a realizării Studiului de Fezabilitate şi că sunt toate şansele ca în această lună să se încheie contractul. După semnarea contractului vor urma discuţii aplicate cu autorităţile din cele trei judeţe, pentru a se stabili traseul optim şi împărţirea pe sectoare a autostrăzii.

Mihail Veştea a anunțat că sunt fonduri suficiente de a plăti toate lucrările finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 1 și PNDL 2), dar și faptul că au fost supracontractate 2,4 miliarde de euro pentru Programul Operativ Regional, beneficiarii fiind comunitățile locale și IMM-uri.

Discuții și despre viitorul Spital Regional

La rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru, a spus că „la nivelul municipiului Brașov avem proiecte europene pentru dezvoltarea mobilității și accesibilității, avem o viziune comună şi o strategie corelată cu partenerii noştri de la Primăria Sfântul Gheorghe şi din judeţul Covasna. Perspectiva este bună din acest punct de vedere, suntem într-un parteneriat de cel puţin zece ani, iar problemele din cele două județe sunt la fel de importante pentru toţi locuitorii, indiferent că sunt români sau maghiari”. El a prezentat pe scurt şi etapele parcurse până în prezent în realizarea Spitalului Regional Braşov, proiect în care sunt cooptate şi autorităţile publice din judeţele Covasna şi Harghita.

Suntem convinși de faptul că lucrând împreună, cu toții avem de câștigat, și cei din Brașov, și cei din Sfântu Gheorghe. Aeroportul este prima investiție din istoria celor două orașe care va aduce bunăstare pentru toată lumea”, a subliniat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Edilul a menţionat că dacă în momentul de faţă, folosind actuala infrastructură rutieră, distanţa Sfântu Gheorghe – Ghimbav se parcurge în aproximativ 35 de minute, după realizarea drumului expres care va lega, practic, judeţul Covasna de Aeroportul Internaţional Braşov, perioada de timp se va scurta la 20-25 de minute.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 20-02-2020 20:42
Ce înseamnă să fi șoldogot cretin: nici nu știe că-n Covasna nu sunt maghiari, sunt secui.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 25 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9472   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2560   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8502   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6294   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2433   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4405   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.6700   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi corecte măsurile restrictive care se aplică începând de astăzi?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter