myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Ministrul Sănătății vine la BRAȘOV. Pentru Spitalul Regional, în principal

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru prima dată de când și-a preluat mandatul de ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă vine în vizită oficială la Brașov. Pe agenda sa se află întâlniri cu președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, și primarul Brașovului, Allen Coliban, pentru a semna protocolul de colaborare cu Municipiul Braşov şi cu Judeţul Braşov în vederea realizării obiectivului de investiţii „Spitalul Regional de Urgenţă Braşov”. Ministrul se va întâlni și cu medicii de familie brașoveni.

De altfel, consilierii judeţeni şi locali au fost convocaţi ieri în şedinţe extraordinare pentru a aproba modificările aduse protocolului de colaborare (detalii: BRAȘOV. Ședință-fulger la CJ. Ce era atât de important (VIDEO)).

Hotărârea de CJ, adoptată în unanimitate, a fost necesară din două considerente: pe de o parte, faţă de protocolul iniţial, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 64 din 31 martie 2021, la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii au intervenit modificări organizatorice; pe de altă parte, draftul de protocol transmis recent de minister cuprinde anumite modificări de conţinut care necesită aprobarea forurilor deliberative judeţean şi local.

Printre modificările apărute se numără cele privitoare la obligaţiile Ministerului Sănătăţii, în acest sens fiind eliminate obligaţiile referitoare la asigurarea resurselor umane, logistice şi financiare, respectiv asigurarea resurselor umane responsabile cu managementul proiectului.

De asemenea, în noul protocol se precizează că Ministerul Sănătăţii „sprijină autorităţile locale, în baza documentaţiilor tehnico-edilitare transmise de autorităţile locale şi a documentaţiei tehnice elaborate de Consultant, în identificarea programelor de finanţare europeană nerambursabilă, identificarea de fonduri de la bugetul de stat, alte surse sau mecanisme de finanţare, pentru asigurarea co-finanţării necesare proiectului”.

„În această şedinţă extraordinară am avut un singur punct pe ordinea de zi, respectiv protocolul referitor la construirea Spitalului Regional de Urgenţă Braşov, pe care urmează să-l semnăm cu Ministerul Sănătăţii şi cu Primăria Municipiului Braşov. Pentru administraţia judeţeană, implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă este prioritară, având în vedere necesitatea creşterii eficienţei şi calităţii actului medical practicat la nivelul judeţului Braşov. Prin intermediul acestui proiect avem oportunitatea dezvoltării şi îmbunătăţirii infrastructurii publice de sănătate, pe care nu dorim sub nici o formă s-o ratăm. De aceea, suntem deschişi să contribuim la identificarea surselor de finanţare cu ajutorul cărora să construim la Braşov o unitate medicală modernă, de nivel regional, care să integreze toate serviciile de care au nevoie pacienţii din Braşov şi din judeţele învecinate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Tot ieri, proiectul de hotărâre privind modificarea protocolului de colaborare în vederea realizării Spitalului Regional de Urgenţă Braşov a fost supus dezbaterii Consiliului Local Braşov, când a fost o şedinţă extraordinară de plen cu mai multe puncte pe ordinea de zi.
Din noul protocol a fost eliminată posibilitatea prelungirii prin act adiţional, astfel că va fi valabil până la data de 31 decembrie 2026.
Totodată, în documentul aprobat joi de cele două consilii a fost trecut numele noului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă.  

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 18-06-2021 10:04
Vine să își bată joc de proștii de Veștea și Coliban și, prin ei, de noi toți!

VINE SĂ NE SPUNĂ, OFICIAL, CĂ NU VOM VEDEA NICI-O INVESTIȚIE, MAI PE ROMÂNEȘTE!!! „Mulțumită” politicienilor locali, Brașovul, județ net contributor la bugetul țării, va lua iar praful de pe tobă!
Citat | Raportează către un administrator
Bogdan Z
0 #2 Bogdan Z 18-06-2021 19:07
1. Protocol de colaborare. 2. Modificarea protocolului de colaborare. 3. Proiectul de hotărâre privind modificarea protocolului de colaborare. Felicitari! Apropos, masa si dansul, unde?!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9495   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2188   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5738   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2386   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2971   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5306   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.4600   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că Loteria celor vaccinaţi va impulsiona procesul de imunizare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter