#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

UNJCR, condusă de Adrian Veștea, susține programul Anghel Saligny

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), condusă de brașoveanul Adrian Veștea, anunță că susține ferm inițiativa președintelui PNL, Ludovic Orban, a prim-ministrului Florin Cîțu și a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila-Zoltán, privind investițiile în infrastructura locală, „dincolo de divergențele politice”. Concret, UNCJR susține Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”, programul pe care actualul Guvern îl propune în sprijinul şi pentru dezvoltarea investițiilor în comunitățile locale. De altfel, uniunea a contribuit la finalizarea acestui program în timpul şedinţei Comisiei de Dialog Social ce s-a desfăşurat în 13 august la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Prin programul „Anghel Saligny”, care ar urma să beneficieze de o alocare de 50 de miliarde de lei, se vor acorda fonduri pentru alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, drumuri publice, poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, dar şi pentru sisteme de distribuţie a gazelor naturale şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale. În schimb, nu se mai regăsesc investiţii în infrastructura educaţională (reabilitare sau construire şcoli sau grădiniţe), sportivă (săli de sport sau terenuri de sport) sau culturală (cămine culturale). Programul „Anghel Saligny” va avea drept beneficiari primăriile, iar banii vor fi alocaţi prin credite de angajament pentru perioada 2021-2028. Finanţarea programului, care va fi gestionat de Ministerul Dezvoltării, se asigură de la bugetul de stat.

Indiferent de modalitatea de alocare, UNCJR susține acest program care va finanța investiții în infrastructura locală, în contextul în care nu se întrezărește un orizont apropiat pentru accesarea fondurilor europene pentru perioada bugetului multianual 2021 - 2027.

„În contextul în care Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este încă aprobat, iar propunerile noastre privind finanțarea investițiilor în infrastructura locală, mai ales a sistemului de gaze și a drumurilor județene, nefăcând obiectul PNRR, Programul «Anghel Saligny» lansat astăzi, este de un real ajutor pentru a dezvolta acele comunități care, altfel, nu ar avea acces la nicio altă sursă de finanțare. Degeaba avem autostrăzi, dacă nu există drumuri județene care să asigure accesul la marile autostrăzi promise, degeaba avem creștere economică și nivel de trai mai bun, dacă ne raportăm doar la câteva centre urbane mari, iar mai mult de jumătate din populația României nu are apă curentă și nici alte condiții minime pentru asigurarea igienei”, a declarat președintele UNCJR și președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 17-08-2021 10:07
Cuțu, Veștea, Scripcaru.... geme holera galbenă de ipochimene cu probleme penale.
Cum lătra bețivul de hOrganu? „Fără penali în funcții publice”?
CE ZBIERA, DACĂ VĂ MAI ADUCEȚI AMINTE.... Și acum aflăm că P.M.-ul chiar a făcut nițică „specializare”. Păi ce, numai Bădălău, fratele din U.S.L., să fie cu „studii” în domeniu?

Acum să vorbim și despre subiect. Ce susține hOrganu? Ce „inițiază”? „...investițiil e în infrastructura locală...”? DE CE NU A FĂCUT AȘA CEVA CÂND A FOST EL P.M.? DE CE????
Sau când a fost, pe vremuri, ministru la Transporturi.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter