myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Dr. Dan Grigorescu. Ce soluție are pentru vaccinarea obligatorie

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dr. Dan Grigorescu, șeful secţiei de Chirurgie plastică şi reconstructivă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a postat pe pagina de Facebook un mesaj intitulat „Ce are șura cu prefectura?”

„Tocmai ce aflai ieri pe-nnoptate că e ca și tranșată de către actualii (dar, din fericire, și vremelnicii) guvernanți, obligarea tuturor categoriilor de personal medical (brancardieri, infirmiere, balneofiziokinetoterapeuți, asistenți medicali, psihologi, chimiști, biologi, medici, etc) de a dovedi că: fie au fost recent bolnavi de Covid, fie sunt vaccinați, fie sunt negativi la testarea RT-PCR/antigen Covid. Toate astea la schimb cu dreptul de a mai munci în România Sanitară.
Simplu, nu? Corect, nu?
Pare simplu, dar nu e! După cum se poate dovedi că nici corect nu e!
Ia să vedem de ce.
În primul rând, pentru că aceste trei alternative nu sunt echivalente!
a) dacă ai trecut prin boală, asta îți poate conferi un oarecare nivel de imunitate naturală specifică pentru tulpina care te-a îmbolnăvit. Doar că până în prezent nimeni nu știe precis cât de mult te protejează imunitatea proaspăt dobândită de o infectare cu o viitoare altă tulpină (de pildă Delta din zilele noastre, sau Epsilon, ori Teta, Eta, Iota din viitorul apropiat). La fel cum tot nimeni nu știe sigur nici cât timp sunt eficace anticorpii (mulți-puțini?) pe care i-ai produs învingând viroza...
b) calitatea de „vaccinat” cu proteine-spike prelevate de la tulpinile deja dispărute din circulația pandemică, de asemenea nu asigură pe nimeni că nu poate deveni susceptibil la a se infecta cu tulpinile actuale sau viitoare.
c) rezultatul negativ al testării RT-PCR demonstrează un singur lucru: că nu erai infectat în momentul prelevării probei! Atât și nimic altceva! Că să nu mai vorbim despre testarea rapidă cu antigen, care nu este decât parțial relevantă...
Și atunci, cine poate fi „dășteptul” care poate legifera ca reglementare național-valabilă că aceste trei situații sunt echivalente? Când, de fapt și de drept, ele nu sunt?
În al doilea rând, că se adresează unor cetățeni pe care, aceiași guvernanți, i-a declarat începând cu primele luni din 2020, „eroi în lupta cu pandemia”. Dar se vede că nu din respect, ci doar din nevoia de a-i ține pe baricade pe unii cărora, mult timp, nu le-a asigurat nici pe departe condiții de muncă protejată. Și acum, sprijinindu-se în coate pe permanent dezinfectatele birouri guvernamentale, îi dai afară pe unii pe umerii cărora ai încărcat toată povara pandemiei (și încă mai vrei să continui să o faci!) doar pentru că, de fapt, acești câțiva „unii” nu vor să se vaccineze...
Și asta, înainte a a lămuri răspunsul la întrebarea LA CE și CUI AR FOLOSI IMUNIZAREA ARTIFICIALĂ (prin vaccin) a personalului medical (voluntară sau FORȚATĂ, prin lege), atâta timp cât, așa cum am mai afirmat anterior, vaccinarea nu conferă nimănui o protecție esențială față de noile tulpini circulante de azi sau din viitor?
Să fie oare un răspuns posibil acela că se dorește ca, dacă se îmbolnăvesc pentru prima dată în viață (vaccinați fiind) sau se reîmbolnăvesc (după ce au mai fost infectați anterior, chiar și vaccinați fiind), membrii personalului medical să fie afectați sub o formă mai ușoară, care i-ar face apți să-i îngrijească fără încetare pe ceilalți cetățeni?
Ce ne facem însă cu cei care vor prefera să se testeze periodic? Aceia nu se vor infecta? Sau se încearcă determinarea lor pe criterii financiare să se vaccineze, în contextul în care testul RT PCR e foarte scump (circa 70 de euro la 7-10 zile)?
Dar dacă pe cei care nu se supun îi suspendăm pentru 30 de zile, sau pentru 2 x 30 de zile, sau îi dăm afară de tot, ce ne facem cu lipsa de personal medical din prezent? O adâncim voluntar?
Nu ar trebui oare să se prezinte public (dacă există!) argumentele sistemice care indică vaccinarea ca unică soluție viabilă și eficace în actuala perioadă și în actualul context al slăbiciunilor sistemului sanitar național?
Și să se evite astfel reacția de împotrivire a unei părți importante a societății românești, enervată și de bâlbâielile repetate ale decidenților din top-managementul național, și de aplicarea discriminatorie a restricțiilor, unele dure pentru căței, altele, mai relaxate pentru dulăi?
În acest caz, să ne mire că, la un secol distanță, atât protestele actuale, cât și cele care se prefigurează, sunt asemănătoare cu cele din versurile lui Topârceanu? («Când se ia câte-o măsură / lumea-njură / Pe agentul sanitar / Și-l întreabă fără noimă: / - Ce-ai cu noi, mă? / Pentru ce să dăm cu var?»)
În cazul în care unii dintre voi, cititorilor, mă veți interpela, cerându-mi o soluție, vă voi răspunde, simplu (așa cum am mai spus-o și în urmă cu 18 luni, la începutul pandemiei), că este reprezentată de triada TESTARE, TESTARE, TESTARE! Asociată unor măsuri organizatorice «beton»!
În niciun caz, și nu neapărat: vaccinare, vaccinare, vaccinare...
Și, să nu uit: SOLIDARITATE, nu segregare! Începând de la decidenți, nu de la executanți!
Observație! Eu fac parte dintre cei care au făcut și boala, și s-au și vaccinat complet. În cazul celor ca mine, mă întreb câte rapeluri să mai așteptăm să ni se mai impună în viitor?
Chiar și gratis fiind...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-2 #1 Barbu Gh. 28-09-2021 19:24
Primul lucru care trebuie făcut este să nu se mai dea sporurile acelea uriașe „eroilor”. Parcă erau de 80%... Și fără „spitale lucovid”. Doar noi și bandiții de cioloveci parcă am avut astfel de mizerii. Nimeni alții.
După care trebuie văzut cine, cînd, cum și de ce a hotărît să se dea bani celor din presă. Știți voi, cele 40 de bulioane urmate de încă alte 10.
DE VĂZUT CE-I CU COMANDA ACEEA URIAȘĂ DE 120 DE MILIOANE DE DOZE. PLUS BOTNIȚELE, IZOLETE, „MODULARELE”... . Cine face pușcărie pentru aceste tunuri???
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #2 Willy 28-09-2021 19:58
i-au declarat, nu "i-a declarat".
In rest sa fie sanatos domnul doctor ceea ce imi doresc si mie deasemenea. Mai interesant era sa ne zica cum mai e cu ursul.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #3 Willy 28-09-2021 20:03
Citez pe Barbu Gh.:
Primul lucru care trebuie făcut este să nu se mai dea sporurile acelea uriașe „eroilor”. Parcă erau de 80%... Și fără „spitale lucovid”. Doar noi și bandiții de cioloveci parcă am avut astfel de mizerii. Nimeni alții.
După care trebuie văzut cine, cînd, cum și de ce a hotărît să se dea bani celor din presă. Știți voi, cele 40 de bulioane urmate de încă alte 10.
DE VĂZUT CE-I CU COMANDA ACEEA URIAȘĂ DE 120 DE MILIOANE DE DOZE. PLUS BOTNIȚELE, IZOLETE, „MODULARELE”.... Cine face pușcărie pentru aceste tunuri???

Asa barbulica, vad ca te disciplinezi. Iata prima abordare corecta legata de doze: "comanda" nu "achizitie". Bravo. Ca si eu am comandat un tir de varza dar nu am achizionta decat 50 de kg ca atata intra in butoi.
Pana aflam de cele 40+10 bulioane date presei ca sa "ciocul mic" bine ca ne-am lamurit de unde vine rubla.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 02 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Stagnare
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3688   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8169   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7466   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2465   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4149   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.6000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că accesul în biserici ar trebui să fie permis doar celor care au certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter