myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Calendarul obligațiilor fiscale din luna decembrie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Contribuabilii brașoveni au obligația să depună la ANAF, în luna decembrie 2017, mai multe declarații fiscale, potrivit calendarului publicat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov.

„«Calendarul Obligaţiilor Fiscale aferente lunii decembrie 2017» este un instrument de informare a contribuabililor cu privire la termenele limită de declarare a obligaţiilor fiscale pentru luna decembrie 2017”, subliniază DGRFP Brașov.

Astfel, 8 decembrie este ultima zi pentru depunerea formularului 092 „Declaraţie de menţiuni”, de către plătitorii de TVA, care au în anul 2017 ca perioadă fiscală trimestrul calendaristic şi au efectuat o achiziţie intracomunitară de bunuri în luna noiembrie 2017.

Totodată, 11 decembrie este ultima zi pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” - formular 010, 070 sau 020; formularului 087 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori”, dar și a formularului 089 „Declaraţie pe propria răspundere pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 331 alin. (2) lit. e) pct. 2 din Codul Fiscal”, de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA.

De asemenea, 15 decembrie este ultima zi pentru plata ratei a doua a impozitului pe veniturile din activităţi agricole, impuse pe bază de norme de venit și plata ratei a doua a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorare pentru veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit.

Cea mai încărcată zi a lunii este, însă, 21 decembrie, atunci când are loc efectuarea plăţilor anticipate de impozit, pentru trimestrul IV 2017, de către persoanele fizice care obţin venituri din: activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, prevăzute la articol 104 alineat (3), precum şi din silvicultură şi piscicultură, cu excepţia veniturilor din arendare, şi a veniturilor pentru care plăţile anticipate se stabilesc prin reţinere la sursă; efectuarea plăţilor anticipate de contribuţii sociale, pentru trimestrul IV 2017, de către persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, prevăzute la articol 104 alineat (3), precum şi din silvicultură şi piscicultură, cu excepţia veniturilor din arendare şi a celor care realizează venituri din închirierea camerelor, situate în locuinţe proprietate personală, în scop turistic; plata impozitului pe reprezentanţă (a doua tranşă) de către persoanele juridice străine care au reprezentanţe în România și plata taxei anuale pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc aferentă trimestrului următor, de către organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi jocurile tip slot-machine. Tot în această zi trebuie depuse formularele: 100, 112, 224, 300, 301, 307 și 311.

În fine, 27 decembrie este ultima zi pentru depunerea formularului 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare” și 390 VIES „Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”.

„Întrucât data de 30 decembrie 2017 este zi nelucrătoare (sâmbătă) termenul pentru obligaţia fiscală declarativă, care are scadenţă în această dată se prelungeşte până în prima zi lucrătoare următoare, respectiv miercuri, 3 ianuarie 2018”, precizează DGRFP Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter