myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Camera de Comerț și Industrie a organizat o sesiune de informare privind accesul străinilor pe piața muncii din România

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a organizat, astăzi, sesiunea de informare „Accesul străinilor pe piața muncii din România”.

Recrutare Autoliv Brasov

„Ceea ce știm cu toții este faptul că astăzi pe piața de muncă brașoveană și europeană sunt foarte multe lipsuri în ceea ce privește forța de muncă. Prin acest seminar încercăm să informăm angajatorii în ceea ce privește importul de forță de muncă din afara spațiului Uniunii Europene. Pe termen scurt avem trei soluții. Una dintre ele este să atragem către locurile de muncă persoanele care nu vor să lucreze, care sunt inactive. A doua ar fi să vedem cum se acordă acel ajutor social, condițiile ar trebui să fie mai stricte pentru acordarea acestuia și ar trebui să beneficieze numai persoana care este incapabilă să presteze o activitate. A treia soluție ar fi importul de forță de muncă din afara spațiului Uniunii Europene. Astăzi acest seminar poate să aducă lămuriri în ceea ce privește importul de forță de muncă. Știm că în trecut au fost controale în Brașov și s-au constatat unele nereguli. Pentru a le evita pe viitor vrem să informăm agenții economici asupra legalității fondului forței de muncă la Brașov. Avem astfel de forță de muncă în domeniul construcțiilor și în horeca. Sunt cetățeni asiatici care lucrează în Brașov. Din păcate, asta probabil va fi o soluție pentru următoarea perioadă pentru forța de muncă din Brașov”, a declarat Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

La eveniment au participat reprezentanți ai AJOFM Braşov; Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM); Inspectoratului General pentru Imigrări şi Centrului Regional pentru Integrare Braşov.

În cadrul manifestării au fost oferite informații relevante privind condițiile pentru angajarea cetățenilor străini din state terțe, inclusiv despre condițiile de angajare a cetățenilor din afara Uniunii Europene (UE) și a Spațiului Economic European (SEE); au fost discutate provocările întâmpinate de angajatori la angajarea cetățenilor din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene și al Spațiului Economic European şi au fost prezentate exemple de bune practici la angajarea cetățenilor din afara UE și SEE.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Tess Ballroom - 8 Martie

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 28 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8127   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3601   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6207   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5243   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2475   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4607   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.6400   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că sunt utile limitatoarele de viteză?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter