myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

APIA primește cererile de acord pentru subvențiile la motorină aferente anului 2019

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fermierii pot depune, în cursul lunii decembrie 2018, cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2019, la Centrele Judeţene ale APIA sau al Municipiului Bucureşti pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri unice de plată pentru schemele de sprijin financiar, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Imobiliare.ro

Beneficiarii sunt: producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare, dar și organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

„Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al APIA.

Cererea de acord prealabil trebuie însoțită de o serie de documente. Printre acestea se numără: copie a documentelor de identitate și a documentelor de înregistrare; adeverinţă aliberată de Primărie cu suprafețele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spaţii protejate/cu efectivele de animale/păsări/familii de albine/viermi de mătase, după caz; cantitățile de motorină pentru care se solicită ajutorul de stat sub formă de rambursare pentru sectorul îmbunătățiri funciare, dar și angajamentul solicitantului persoana fizică privind autorizarea ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare.

„Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către Centrele Judeţene APIA, în termen de cel mult 20 zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord. În anul 2019, diferenţa dintre rata accizei standard prevăzută în coloana 3 din Anexa nr. 1 de la Titlul VIII din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal şi rata accizei reduse prevăzute la alin. (2), se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare”, precizează APIA.

Valoarea accizei pentru anul 2019 este de 1,7385lei/litru.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
PNL Brasov - Rares Bogdan

Meteo

 
Terapii Leia

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 23 Mai 2019
Euro   Euro   EUR   4.7601   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2755   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4034   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.2363   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2370   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1740   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4338   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.6000   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord să li se rezilieze contractele celor care nu respecta termenele de execuţie a lucrărilor publice?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter