myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

ANAF a redus termenul de soluţionare a solicitărilor de înscriere în Registrul entităţilor/unităţilor de cult

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a redus până la cel mult cinci zile termenul de soluţionare a solicitărilor de înscriere în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, pentru eliminarea blocajelor, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

De asemenea, înscrierea în registru se realizează în ziua aprobării cererii de înscriere, în loc de data comunicării deciziei privind aprobarea cererii de înscriere.

La mai puţin de două săptămâni de la publicarea pe portalul ANAF, 2.255 de asociaţii non-profit sunt deja înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Registrul poate fi consultat în secţiunea „Servicii online”.

„Cererile de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale (Formular 163 - disponibil pe site-ul ANAF) se depun online, prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Potrivit art. 25 alin. (1^4) din Codul Fiscal, înscrierea în registru se realizează pe baza solicitării entității, dacă sunt îndeplinite cumulativ, la data depunerii cererii, următoarele condiţii: desfășoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, pe baza declarației pe propria răspundere; şi-a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative prevăzute de lege; nu are obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile; a depus situaţiile financiare anuale, prevăzute de lege; nu a fost declarată inactivă, potrivit art. 92 din Codul de Procedură Fiscală”, se arată în comunicatul de presă al MFP.

Condițiile sunt verificate de administrația fiscală care gestionează respectiva entitate non-profit în calitate de plătitor de impozite și taxe.

Este necesară prezentarea certificatelor de atestare fiscală eliberate de direcțiile de impozite și taxe din subordinea unităților administrativ-teritoriale, deoarece ANAF nu deține informații privind impozitele și taxele locale datorate de contribuabili unităților administrativ-teritoriale. Constituirea Registrului a fost reglementată prin Legea nr. 30/2019.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 02 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8319   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2813   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3578   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5376   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2510   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1489   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4705   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va fi pus în practică Planul Național de Investiții și Relansare Economică?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter