myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Raport. BNR a primit 107 de cereri scrise pentru accesul la informaţii de interes public în 2018

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În anul 2018, Banca Naţională a României (BNR) a primit 107 cereri scrise, formulate cu invocarea dreptului de acces la informaţii de interes public, reglementat prin Legea nr. 544/2001, potrivit Raportului privind accesul la informaţiile de interes public şi activitatea de soluţionare a petiţiilor, publicat de instituția financiară. Dintre acestea, 8 au fost formulate de reprezentanţi ai mass-media.

Imobiliare.ro

„Cele 107 solicitări de informaţii de interes public adresate în scris (prin poşta electronică şi letric), formulate cu invocarea dreptului de liber acces la informaţiile publice, reglementat de Legea nr. 544/2001, au vizat cu precădere următoarele domenii de interes: autorizarea funcţionării unor instituţii de credit/instituţii financiare nebancare şi informaţii înscrise în Registrele BNR; protocoale încheiate între Banca Naţionala a României şi alte instituţii; nivelul cursurilor valutare calculate şi comunicate de banca centrală şi evoluţia acestora în timp; clarificări cu privire la aplicarea/interpretarea cadrului legal emis sau administrat de banca centrală; informaţii şi sesizări privind instituţii de credit, instituţii financiare nebancare şi alte entităţi înscrise în Registrele BNR; date statistice privind veniturile băncilor din România; rata dobânzii de referinţă comunicată de banca centrală, dobânda legală, alte dobânzi din sistemul bancar; prevederi legislative şi informaţii privind utilizarea monedelor virtuale; preschimbarea unor însemne monetare; date statistice privind creditele acordate de creditorii profesionişti; reglementări BNR incidente politicilor de creditare ale creditorilor profesionişti; contracte încheiate între BNR şi diverşi furnizori de servicii; salarizarea angajaţilor BNR; Muzeul Tezaurului BNR de la Tismana”, se arată în document.

Din totalul cererilor scrise, 70 de cereri au fost soluţionate favorabil, în sensul că pentru 59 dintre acestea au fost furnizate informaţiile solicitate, iar 11 dintre cereri au fost tratate ca petiţii şi, din această perspectivă, au fost oferite clarificări relevante, în contextul în care aspectele vizate de solicitanţi nu se încadrau în sfera de reglementare a Legii nr. 544/2001 expres invocate.

Pentru 34 solicitări au fost transmise, conform legii, rezoluţii de respingere, motivate de faptul că în cazul a 26 de cereri informaţiile solicitate se încadrau în categoria celor exceptate de la liberul acces al cetăţenilor, iar pentru 8 dintre cereri informaţiile solicitate nu erau disponibile în cadrul BNR. Trei cereri au fost redirecţionate către alte instituţii.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 20 Aug 2019
Euro   Euro   EUR   4.7305   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2682   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.1654   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3593   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2029   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4186   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.5700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va continua colaborarea guvernamentală PSD-ALDE?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter