myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BCE a pus în circulaţie începând de astăzi noile bancnote de 100 şi 200 de euro

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Banca Centrală Europeană (BCE) a pus în circulaţie, începând de astăzi, noile bancnote de 100 şi 200 de euro, informează instituţia financiară.

MyTex - Stiri Online Brasov

Bancnotele includ elemente de siguranță noi și inovatoare și sunt ușor de verificat utilizând metoda „atinge, privește, înclină”.

„În partea de sus a benzii de culoare argintie, o hologramă-satelit prezintă simboluri «€» de mici dimensiuni, care gravitează în jurul numărului la înclinarea bancnotei și care devin mai clare sub lumină directă. Pe banda de culoare argintie sunt redate, de asemenea, un portret al Europei, elementele arhitecturale și un simbol «€» de mari dimensiuni. Noile bancnote de 100 euro și 200 euro includ, de asemenea, un număr verde-smarald optimizat. Deși acesta este prezent pe toate celelalte bancnote din seria «Europa», această versiune optimizată prezintă și simboluri «€» în interiorul numărului”, se arată în comunicatul de presă al BCE.

Noile bancnote de 100 euro și 200 euro au acum o înălțime egală cu cea a bancnotei de 50 euro, fiind astfel mai ușor de manipulat și procesat cu ajutorul echipamentelor.

„De asemenea, acestea vor încăpea mai bine în portofelele cetățenilor și vor avea o durată de viață mai lungă, întrucât vor fi mai puțin expuse uzurii”, subliniază BCE.

Bancnota de 100 euro este a treia cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro, după cea de 50 euro și cea de 20 euro. Cererea de bancnote de 100 euro și 200 euro este în creștere, consemnând un ritm anual de 7,6% pentru bancnota de 100 euro și 8,6% pentru cea de 200 euro.

„Similar tuturor celorlalte cupiuri, bancnotele de 100 euro și 200 euro din prima serie vor rămâne mijloace legale de plată și vor continua să circule în paralel cu noile bancnote, urmând să fie retrase treptat din circulație”, precizează BCE.

Bancnotele din seria „Europa” au fost introduse treptat pe parcursul mai multor ani. Primele patru bancnote din această serie (bancnotele de 5 euro, 10 euro, 20 euro și 50 euro) au fost puse în circulaţie în anii 2013, 2014, 2015 și 2017. Bancnotele de 100 euro și 200 euro au intrat în circulaţie la 28 mai 2019, iar seria „Europa” a devenit astfel completă.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Mie, 03 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8398   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3112   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4819   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2477   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1924   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Vor reuşi autorităţile să-i ţină în ţară pe românii întorşi din diaspora?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter