myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Calendarul obligaţiilor fiscale din luna iunie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Contribuabilii braşoveni au obligaţia să depună la ANAF, în luna iunie 2019, o serie de declaraţii fiscale, potrivit calendarului elaborat de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov.

Recrutare Autoliv Brasov

Astfel, 7 iunie este ultima zi pentru depunerea formularului 092 „Declaraţie de  menţiuni”, de către plătitorii de TVA, care au ca perioadă fiscală trimestrul calendaristic şi au efectuat o achiziţie intracomunitară de bunuri în luna mai 2019.

De asemenea, 10 iunie este ultima zi pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” - formular 010, 070 sau 020, după caz, de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, grupul de persoane, instituţiile publice, persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice, în vederea înregistrării în scopuri de TVA în urma depăşirii plafonului de scutire de TVA de 300.000 lei (88.500 euro) în luna precedentă; depunerea „Declaraţiei de menţiuni” - formular 010, 070, după caz, de către persoanele impozabile care s-au înregistrat în scopuri de TVA anterior anului 2019 şi  solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 220.000 lei din anul 2018  şi până la data solicitării nu au depăşit plafonul de 300.000 lei, dar şi pentru depunerea 087 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori”.

Cea mai aglomerată zi a lunii este, însă, 25 iunie, în condiţiile în care atunci trebuie depuse cele mai multe declaraţii fiscale. În această zi trebuie depuse formularele 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”; 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”; 112 „Declaraţie privind obligaţia de plată a contribuţiei sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”; 224 „Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România”; 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată” şi 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”. Tot acum trebuie depuse şi declaraţiile 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată”, 311 „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316  alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal” şi 390 VIES „Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”.

Totodată, 30 iunie este ultima zi pentru depunerea formularului 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional” de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, a căror perioadă fiscală la TVA este luna.

„Întrucât data de 30 iunie 2019 este zi nelucrătoare, termenul pentru obligaţiile fiscale care au scadenţa în această zi se prelungeşte până în prima zi lucrătoare următoare, respectiv luni, 1 iulie 2019”, precizează DGRFP Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


husqvarna
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 17 Oct 2019
Euro   Euro   EUR   4.7550   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2719   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5278   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3002   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2469   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2461   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4312   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   143.2700   Creștere
Anunturi MyTEX

Se va califica Naţionala de fotbal a României la Euro 2020?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter