myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

MADR. Fermierii au depus 98 de cereri de plată pentru asigurarea culturilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fermierii au depus, până în prezent, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), 98 de cereri de plată, cu o valoare publică de 184.323,44 euro, pentru obţinerea sprijinului financiar în vederea asigurării culturilor, animalelor şi plantelor, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Sprijinul financiar se acordă prin intermediul submăsurii 17.1 - „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Aceasta a fost lansată începând cu luna aprilie 2019 şi are ca scop încurajarea fermierilor de a participa la scheme de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producţia agricolă.

„Etapa curentă de depunere a dosarelor cererilor de finanţare, aferentă culturilor de primăvară, se desfăşoară în intervalul 1 aprilie - 30 noiembrie 2019. Depunerea dosarelor cererilor de finanţare se opreşte înainte de termenul limită prevăzut, atunci când valoarea publică totală a cererilor de finanţare depuse depăşeşte cu 10% nivelul alocării”, se arată în comunicatul de presă al MADR.

Alocarea financiară pentru întreaga perioadă de programare este de 42.797.487 euro, depunerea dosarelor cererilor de finanţare realizându-se continuu până la epuizarea fondurilor.

Ce riscuri sunt acoperite?

Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul submăsurii 17.1 - „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătită efectiv de fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 euro standard output (SO) şi de 55% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătită efectiv de fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO, subliniază Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Riscurile eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare sunt fenomenele climatice nefavorabile, respectiv seceta, arşiţa, inundaţiile, grindina, îngheţul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torenţiale sau ploile excesive şi de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada şi infestările cu organisme de carantină dăunătoare plantelor prevăzute în HG nr. 563/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia un contract cu o societate de asigurare pentru riscurile prevăzute de submăsură, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul şi la termenele prevăzute în contract.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter