myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Firmele pot accesa fonduri nerambursabile pentru investiţii în staţiunile balneare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Firmele vor primi fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de euro pentru a face investiții în stațiuni balneare, potrivit Hotărârii nr. 362/2019 privind instituirea schemei de ajutor de minimis aferente programului de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Recrutare Autoliv Brasov

Obiectivele principale ale schemei de minimis urmăresc stimularea dezvoltării infrastructurii în localitățile și arealele definite ca stațiuni balneare sau balneoclimatice în vederea implementării de soluții terapeutice inovatoare pentru un spectru larg de afecțiuni, încurajarea operatorilor economici de a investi în unitățile medico-balneare și de recuperare, crearea/modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică, crearea de noi locuri de muncă, precum şi calificarea și profesionalizarea personalului ce activează în domeniu.

„Pot beneficia de prevederile programului societățile de orice tip, respectiv întreprinderile care sunt înregistrate potrivit Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Înregistrarea cererilor de acord pentru finanțare se realizează pe întreaga durată a sesiunii alocate, în limita bugetului anual alocat schemei, de la data comunicată de Comisia Națională de Strategie și Prognoză pe site-ul său cu cel puțin 10 zile înainte de data deschiderii acesteia”, subliniază CCI Braşov.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2019 este de 480 milioane lei. Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 200.000 euro/beneficiar, iar valoarea grantului va reprezenta maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru construcția, extinderea şi reabilitarea de capacități turistice de alimentație publică şi cazare, precum şi a capacităților de tratament balnear pe care respectivele societăţi comerciale le deţin; realizarea de centre de informare turistică şi dotarea acestora, dar şi cele pentru achiziția de mijloace de transport persoane, utilizabile exclusive în scopuri turistice.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


husqvarna
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 23 Oct 2019
Euro   Euro   EUR   4.7600   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2821   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5029   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3275   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2698   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4337   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.6300   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu demersul managerului Spitalului TBC de mutare a unităţii medicale amintite la Mârzescu?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter