myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Oportunităţi de finanţare nerambursabile pentru firme, prezentate la Camera de Comerţ şi Industrie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a organizat, recent, la Braşov, un workshop pe tema oportunităţilor de finanţare nerambursabile.

Imobiliare.ro

În cadrul evenimentului, consultanții de specialitate ai instituţiei au prezentat într-o manieră interactivă oportunitățile de finanțare din fonduri europene și/sau naționale, deschise în prezent sau care se preconizează că se vor lansa în viitorul apropiat.

„Scopul principal al evenimentului a fost prezentarea surselor de finanțare active în acest moment sau care se preconizează că se vor lansa în viitorul apropiat, cu accent pe ultimul apel destinat finanțării microîntreprinderilor, pentru perioada 2014-2020 și pe HG 807/2014 - linii de finanțare deschise. Dacă fondurile europene beneficiază de o promovare activă și eficientă, cele naționale nu beneficiază de aceeași oportunitate de promovare. Motiv pentru care am ales să prezentăm, în cadrul acestui eveniment, inclusiv sursele de finanțare naționale. În cadrul workshop-ului, am încercat să prezentăm într-o manieră interactivă, sursele de finanțare enumerate, cu prezentarea asemănărilor/diferențelor dintre acestea, tipurile de beneficiari eligibili și condițiile generale de accesare a fondurilor nerambursabile”, au declarat reprezentanţii Centrului de Consultanţă din cadrul CCI Braşov.

La eveniment au fost prezentate mai multe programe de mare actualitate pentru mediul de afaceri local: Programul Operațional Regional, prioritatea de investiții POR 2.1.A; Programul Operațional Regional, prioritatea de investiții POR 2.2; Schema de ajutor de stat, în baza H.G. nr. 807/2014; Programul naţional multianual de microindustrializare şi Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă.

„POR 2.1 și Schema de ajutor de stat HG 807/2014 sunt active în prezent, prima până în noiembrie 2019, iar cea de-a doua până la final de 2020. Astfel, mai sunt doar patru luni în care microantreprenorii din România pot să depună solicitări pentru finanțare și să obțină fonduri nerambursabile de până la 90% din valoarea investiției, din ultima sesiune a Programului Operațional Regional 2.1.A - Microîntreprinderi. Pe de altă parte, IMM-urile şi întreprinderile mari care au în obiectiv derularea de investiţii cu impact major în economie au la dispoziție Schema de ajutor de stat în baza H.G. nr. 807/2014, pentru a beneficia de un ajutor de stat de până la 50% din valoarea eligibilă a investiției. Se pot emite acorduri pentru finanţare în baza schemei până la data de 31 decembrie 2020. Pentru POR 2.2, respectiv pentru Programul naţional multianual de microindustrializare şi Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, au fost publicate în consultare publică ghidurile/ procedurile de accesare, ceea ce presupune că aceste linii de finanțare vor fi activate în scurt timp”, au subliniat oficialii CCI Braşov.

Interes pentru înţelegerea condiţiilor

Firmele au participat la eveniment într-un număr foarte mare, dovedind că sunt interesate nu doar să obțină fonduri nerambursabile, ci și să înțeleagă care sunt condițiile pentru a obține acești bani.

„Având în vedere că o parte dintre sursele de finanțare prezentate în cadrul workshop-ului reprezintă o ultimă șansă de a obține bani nerambursabili până la următoarea perioadă de programare 2021-2027, estimăm că firmele vor încerca să profite de aceste oportunități și venim astfel în întâmpinarea solicitărilor de clarificare a condițiilor în care aceste oportunități pot fi accesate. Estimăm că cel mai mare interes al firmelor din zonele urbane ale Regiunii Centru îl va reprezenta programul POR 2.1 A - Microîntreprinderi”, au arătat reprezentanţii CCI Braşov.

De altfel, CCI Braşov intenţionează să organizeze şi în viitor asemenea evenimente interactive de fiecare dată când va fi lansat un nou apel de finanțare pentru a oferi detalii despre condițiile și posibilitățile de finanțare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 23 Oct 2019
Euro   Euro   EUR   4.7600   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2821   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5029   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3275   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2698   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4337   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.6300   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că autorităţile braşovene vor muta Spitalul TBC în centrul oraşului?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter