myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

ANAF: Ghidul privind rezidenţa fiscală a persoanelor fizice, disponibil şi în limba engleză

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vine în sprijinul contribuabililor persoane fizice şi pune la dispoziţia acestora „Ghidul privind rezidenţa fiscală a persoanelor fizice”, tradus în limba engleză, informează instituţia.

Materialul informativ este publicat pe site-ul ANAF, în secţiunea „Asistenţă contribuabili”, la rubrica „Ghiduri curente”.

Contribuabilii au obligaţia să depună la ANAF, fie la plecarea din România, fie la sosirea în România, o serie de chestionare pentru stabilirea rezidenţei fiscale.

„Persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depunerii formularului «Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România». De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării formularului «Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România». Obligaţia depunerii chestionarelor pentru stabilirea rezidenţei fiscale atât la plecarea din România, cât şi la sosirea în România este reglementată de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1099/2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa în România a persoanelor fizice”, se arată în comunicatul de presă al ANAF.

În urma depunerii chestionarelor, organul fiscal analizează situaţia concretă a persoanei fizice, luând în considerare prevederile convenţiei de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului Fiscal, după caz, precum şi documentaţia prezentată de contribuabili în vederea stabilirii rezidenţei fiscale.

„În ceea ce priveşte documentele justificative, menţionăm că organul fiscal poate solicita şi alte documente pe care le consideră relevante pentru stabilirea rezidenţei fiscale. Referitor la documentele justificative precizăm că acestea trebuie depuse în limba română, având în vedere că limba oficială în administraţia fiscală din România este limba română. Astfel, orice document sau înscris care se prezintă agenţiei fiscale trebuie să fie însoţit de traduceri în limba română, certificat de un traducător autorizat”, subliniază ANAF.

Instituţia organizează astăzi o sesiune de îndrumare şi asistenţă pe pagina de Facebook având ca temă „Stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la plecarea din România şi la sosirea în România”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 07 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8397   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2964   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3548   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5479   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2475   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1643   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4745   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.7600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi anul şcolar viitor va fi afectat de coronavirus?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter