myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Analiză. Dinamica firmelor radiate a fost superioară celor înmatriculate în S1 din 2019

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În primele şase luni din 2019, dinamica firmelor braşovene radiate a fost superioară celor înmatriculate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unei analize elaborate de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Practic, în perioada ianuarie-iunie 2019, în judeţul Braşov au fost radiate 2.230 de firme, în creştere cu 89,46%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, când au apelat la această procedură 1.177 de companii. Totodată, au fost înmatriculate 2.848 de companii, în creştere cu 46,65%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înfiinţate 1.942 de întreprinderi.

În luna iunie 2019, în judeţul Braşov au fost înmatriculate 430 de entităţi, dintre care 344 de societăţi cu răspundere limitată, 68 de persoane fizice autorizate şi 18 întreprinderi individuale. Domeniile de interes sunt: activităţile de servicii administrative şi activităţile de servicii suport (55,06%), hotelurile şi restaurantele (51,25%), învățământul (40,56%), construcțiile (34,55%), activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice (25,73%) şi activităţile de spectacole, culturale şi recreative (24,51%).

În anul 2019, la înmatriculările societăților comerciale, o pondere importantă au avut-o beneficiarii proiectelor din cadrul programelor start-up.

„Am făcut o analiză comparativă, perioada ianuarie-iunie 2018 şi ianuarie-iunie 2019, pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Pe de o parte, au crescut înmatriculările societăţilor comerciale cu răspundere limitată, în special, dar şi al persoanelor fizice autorizate şi întreprinderilor individuale. Pe ansamblu, la nivelul judeţului Braşov avem o creştere de 906 entităţi anul acesta, comparativ cu anul trecut. Pe de altă parte, şi radierile sunt în creştere. Avem o creştere de 1.058 de entităţi cu sau fără personalitate juridică, SRL-uri, PFA-uri şi II-uri”, a declarat Alina Groşanu, şeful Departamentului Juridic din cadrul CCI Braşov.

La ora actuală, există antreprenori care doresc să îşi înceapă o afacere pe cont propriu. În acelaşi timp, la nivel naţional se derulează mai multe programe start-up.

„S-au înfiinţat foarte multe societăţi pentru aceste programe, nu toate au ieşit câştigătoare şi automat acelea se vor radia. Cele care au ieşit câştigătoare îşi vor urma cursul firesc”, a subliniat oficialul CCI Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 18 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8582   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0972   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3220   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5132   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1126   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4839   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9000   Creștere
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că există interes politic pentru realizarea auostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter