myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Întreprinderile vor putea accesa fonduri nerambursabile pentru investiții în sectorul pomicol

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Submăsura 4.2a „Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol” din cadrul PNDR 2014-2020 a fost lansată, recent, în consultare publică, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

MyTex - Stiri Online Brasov

Scopul programului este sprijinirea întreprinderilor care realizează investiții corporale și necorporale în domeniul prelucrării și comercializării fructelor și marketingul produselor din fructe.

Obiectivele urmărite prin intermediul acestei submăsuri sunt: înființarea și/sau modernizarea unităților de procesare și comercializare; introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese; aplicarea măsurilor de protecția mediului inclusiv scăderea consumului de energie și a emisiilor GES; promovarea investițiilor pentru producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile, precum şi creşterea numărului de locuri de muncă.

„Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice (societăţi comerciale), inclusiv grupurile de producători. Sprijinul va fi limitat la investiții în procesarea produselor agricole incluse în lista cuprinsă în Anexa I la Tratatul privind Funcţionarea Uniunii. Criteriul se consideră îndeplinit dacă, prin proiectul propus se vizează prelucrarea materiei prime care face parte din Anexa I la TFUE, iar produsul rezultat este tot un produs inclus în Anexa I”, arată CCI Braşov.

Cheltuielile eligibile sunt cele aferente investițiilor corporale; cele generate de investițiile în active necorporale şi cele privind costurile generale ale proiectului.

Ce sprijin vor primi companiile?

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători/cooperative și 40% pentru alte întreprinderi, subliniază CCI Braşov.

Pentru întreprinderile micro și mici, intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși 600.000 de euro pentru proiectele care nu presupun investiții care acoperă tot lanțul alimentar şi 900.000 de euro pentru investițiile care acoperă tot lanțul alimentar (colectare, depozitare, condiționare, procesare și comercializare).

Pentru întreprinderile mijlocii, intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși 800.000 de euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat şi 1.100.000 de euro pentru investițiile care conduc total un lanț alimentar integrat (colectare, depozitare, condiționare, procesare și comercializare).

Pentru întreprinderile mari, intensitatea sprijinului este de 40% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși 1.000.000 de euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat şi 1.500.000 de euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.

Autoritatea de Management va preciza până la sfârşitul lunii august 2019, data deschiderii sesiunii de depunere a proiectelor, fondurile alocate, precum şi pragurile de calitate.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Mie, 27 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8432   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4053   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4302   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5436   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2060   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4763   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.7700   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va urma şi un al doilea val de COVID-19 la noi în ţară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter