myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Granturi de la 50.000 la două milioane de euro. Pentru ce și cui se dau banii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Brașov a anunțat astăzi lansarea programului „RO-Energy – Apel pentru îmbunătățirea eficienței energetice”, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014 - 2021

Potrivit Sorinei Blejnar (video), reprezentant al CCI Brașov, obiectivul programului este „Mai puțină energie obținută prin consumul de carbon și siguranță crescută a aprovizionării”. Ca domenii eligibile, toate cele trei apeluri - apelul 4(a)-Grant SEE, apelul 4(b)-Grant Norvegian și Schema de granturi mici sprijină proiectele care contribuie direct la reducerea gazelor cu efect de seră. Proiectele urmăresc: eficiența energetică în clădiri (deținute de entități neeconomice), în industrie, în infrastructură, eficiența energetică a produselor, eficiența energetică în sectorul transporturilor. „Granturile din acest apel «Ro-Energy» se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, ONG-urilor și instituții publice, dar în special IMM-urilor care doresc ca prin proiect să aibă o reducere a emisiei de gaze, care doresc o eficientizare la nivel de industrie, la nivel de produs, de infrastructură sau transporturi”, a precizat Sorina Blejnar.

Bugetul total pentru „Ro-Energy” este 12.985.175 euro, din care: pentru apelul 4(a) – finanțat din Granturile SEE este de 3.279.806 euro, cel pentru apelul 4(b) – finanțat din Fonduri Norvegiene este 6.705.369 euro, iar pentru Schema de granturi mici este de 3.000.000 euro.  Pentru Apelul 4(a) si 4(b), finanțarea acordată se situează între 200.000 euro și  2.000.000 euro, iar pentru Apelul Schema de granturi mici, între 50.000 euro și 200.000 euro. Bugetul.  Rata de cofinanțare poate varia între 10% și 90%, în funcție de tipul de ajutor acordat, tipul și dimensiunea aplicantului și alte elemente incluse în prevederile Regulamentului. „Sunt granturi extrem de generoase, cu un buget de 13 milioane de euro. Sunt repartizate pe granturi mari, între 200.000 și două milioane de euro, sau granturi mici, între 50.000 de euro și 200.000 de euro. Îi așteptăm pe cei interesați de acest sector, IMM-urile îndeosebi, să vină la noi să le explicăm schema de granturi, mai ales că pot face parteneriat cu țări străine, Islanda, Norvegia și Liechtenstein”, a adăugat Sorina Blejnar.

Criterii de eligibilitate: aplicantul este înființat de cel puțin 3 ani la momentul termenului-limită al apelului; principalele activități ale aplicantului au o strânsă legătură cu activitatea pentru care aplicația va fi depusă; aplicantul și reprezentatul legal care semnează aplicația nu au caziere judiciare și fiscale; partenerul proiectului trebuie să fie înființat de cel puțin 1 an până la termenul limită al apelului; partenerul/partenerii și reprezentanții legali care semnează Acordul de Parteneriat nu au cazier judiciar sau fiscal; principala activitate desfășurată de partener este strâns legată de activitatea pentru care acesta își va aduce contribuția în proiect; dacă aplicantul are unul sau mai mulți parteneri, trebuie atașată o schiță a Acordului de Parteneriat care definește rolul și responsabilitățile fiecărui partener.

Termen-limită de depunere a solicitărilor: 20 ianuarie 2020, ora 14:00 (ora României).

Programul contribuie la obiectivele generale ale granturilor SEE și Norvegiei 2014-2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale din Spațiul Economic European (SEE) și la întărirea relațiilor bilaterale între statele SEE și statele beneficiare ale granturilor din Norvegia.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547084, 0268/547073, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 10 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8418   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2893   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4092   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2488   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4755   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că starea de alertă va fi din nou prelungită?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter