myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Statul se împrumută iar de la cetățeni

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, și 3 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%, anunță reprezentanții Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Brasov. Veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 16 - 30 septembrie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;  în perioada 16-27 septembrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 16-26 septembrie 2019 din mediul rural.

Vreau să oferim fiecărui român șansa să participe în mod direct la economia românească și la creșterea acesteia, cu riscuri minime, dar beneficii maxime. Emisiunea de titluri de stat pentru populație este modalitatea Ministerului Finanțelor Publice de a invita românii să fie activi în susținerea economiei românești și să beneficieze, în mod direct de dividende, în urma progreselor pe care țara noastră le face. Am promis fiecărui român un instrument avantajos la pachet cu posibilitatea de a investi în România. Le mulțumesc pentru încredere și le garantez că au făcut alegerea cea mai bună”, precizează Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, citat de cei de la DGRFP Brașov.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea. Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se publică pe: http://www.mfinante.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro , https://www.posta-romana.ro

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 17-09-2019 09:44
Normal că se împrumută. De unde să scoată bani pentru huzurul financiar al asistaților de la buget, pentru pensiile „speciale”, vouchere de vacanță, pensionarea liftelor la 40 de ani!? Ăstea papă, nu glumă. Să nu uităm că Mulguța Vodcuța, cu gurița ei, a recunoscut că pensiile „speciale” sunt cît ale celor care au muncit și plătit taxe și impozite în țara asta. Banii nu pot veni decât din împrumuturi și noi taxe și impozite deoarece ciuma pizidistă nu a făcut nici-o investiție care ar fi putut aduce un leu, un singur leu, la buget. Și nici A.N.A.F.-ul nu a colectat mai mulți bani pentru buget. Cine să colecteze, măscărici ofiliți ca Horlando sau, să luăm A.N.A.F.-ul de la Brașov, Cojocaru și țiitoarele de milițieni, popi, apeviști și securiști de care s-a umplut instituția în ultimii ani?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 18 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8582   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0972   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3220   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5132   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1126   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4839   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9000   Creștere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că există interes politic pentru realizarea auostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter