myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Consens general pentru evitarea crizei grave de forță de muncă din România. GALERIE FOTO

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În cadrul Galei „Antreprenor în România”, care a avut loc la Bucureşti, în 30 septembrie, la Palatul Regal, s-au reîntâlnit peste 300 de persoane, antreprenori și oameni de afaceri, printre care și reprezentanți din Brașov.

La eveniment, alături de boardul CONAF Brașov, au fost și susținători brașoveni ai viziunii și obiectivului acestei confederații, printre care Andreea Olteanu, jurist IMM Brașov, Laura Popeea – președinte Fundația Comunitară Brașov, Carmen Grigoriu, cunoscută antreprenoare ce a fost prezentă prin brandul său și la Festivalul Internațional Cerbul de Aur și Valerică Bulboacă – președinte Dacia Unită, cooperativă ce numără aproximativ 300 de antreprenori.

Participanții au apreciat că nu există altă cale pentru proiectul „Pactul pentru Muncă” decât aceea de unitate, după cum a apreciat Cristina Chiriac, președintele CONAF, iniţiatoarea proiectului.

Problematica deficitului forței de muncă a unit antreprenorii într-o singură voce și a condus la identificarea celor mai bune soluții pentru a stopa declinul de pe piața muncii. În ultimii 30 de ani, indiferent de coloratura politică a guvernelor care ne-au condus, problema unui trai decent în România nu a fost rezolvată și iată-ne acum puși în fața unei realități economice care nu mai poate fi ascunsă! Așadar, mediul antreprenorial ia atitudine și acționează! Căutăm împreună soluții, le dezbatem în spațiul public și împreună cu reprezentanții statului dorim să le implementăm pentru a crea valoare adăugată în economie. În viziunea mea, acesta este «Pactul pentru muncă» la care lucrăm și suntem conștienți noi, antreprenorii, că suntem singurul partid de opoziție din această țară”, a spus Cristina Chiriac, preşedintele CONAF.

Unitate, acesta este cuvântul care poate duce la evitarea unei crize generale a forţei de muncă în România şi nu numai! Modificarea legislaţiei în domeniul fiscalităţii pentru a putea crește câștigul salarial, luarea unor măsuri fiscal-bugetare care să stimuleze investiţiile, implementarea pe scară largă a unui sistem dual de învătământ calibrat pe nevoile antreprenorilor, atragerea de forţă de muncă din străinatate, dar şi alocarea unui buget mai mare pentru educaţie se numără, de asemenea, printre concluziile şi măsurile propuse şi agreate de reprezentanţi ai guvernului, administraţiei locale, patronate, antreprenori, multinaționale, directori de companii şi reprezentanţi ai societăţii civile în cadrul conferințelor „Pactul pentru Muncă” organizate de CONAF şi FPPG, la Cluj-Napoca, Iaşi și prezentate de Adrian Măniuțiu, fondator EM360.

Studiile şi sondajele prezentate în cadrul dezbaterilor au fost realizate, la solicitarea CONAF şi FPPG, de Asociația de Analiză Decizională şi Strategică  (Ocuparea forței de muncă din România în contextul Uniunii Europene) şi de Novel Research (Mediul antreprenorial în România) și au reprezentat punctul de pornire pentru concluziile prezentate urmând a se concretiza într-un  Memorandum of Understanding agreat şi susţinut de toţi participanţii la dezbateri. Documentul reprezintă punctul de plecare în negocierea cu factorii de decizie de la cel mai înalt nivel pentru a stabili modalităţile de îmbunataţire a legislaţiei şi, implicit, a condiţiilor de pe piaţa muncii din România.

Prezent la eveniment, Franck Neel, preşedintele FPPG, a readus în atenţia opiniei publice importanţa educaţiei şi a pregătirii angajaţilor.

Fiind proactivi, împreună cu părţile interesate din sfera politică, putem realiza strategii adecvate. Cred cu tărie că cei care reprezintă diferite industrii vor trebui să gasească soluţii şi să se implice mai mult în procesul de căutare şi definire a acestora. Pregatire. Educaţie. Schimb de experientă. Programe de specializare. Planificarea unor programe atractive în sfera profesională”, a susţinut Franck Neel.

Reprezentanţii guvernului prezenţi la acestă întâlnire sunt de acord că e nevoie de unitate şi, mai ales, de dialog.

Este o problemă grea a României, mă bucur enorm să văd din ce în ce mai multe patronate care vor să colaboreze cu Ministerul Muncii. Sunt alături de dvs și susțin inițiative private, îmi doresc un dialog coerent care să conducă la soluții imediate. Aveți în mine și in ministerul pe care îl conduc un partener viabil pentru a creiona modificări legislative care să confere pieței muncii atractivitate și flexibilitate. Felicit CONAF și FPPG pentru inițiativă și vă asigur, în calitate de ministru al munciică suntem extrem de interesaţi să colaborăm şi în afaracestui pact, să lucrăm împreună pentru a găsi măsurile legislative necesare”, a declarat Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii și Justiţiei Sociale.

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, resort important în susținerea economiei naţionale, susţine şi recunoaşte importanţa Pactului pentru Muncă, document ce poate scoate România din criza forţei de muncă.

Nu cred că României îi lipsesc în mod special banii, ci tocmai acest spirit colaborativ şi capacitatea de a vorbi cu statul român pe o singura voce, hai două, dar nu o sută. Până la urmă, statul are nevoie să aibă parteneri puternici cu voci coagulate care să transmită mesaje clare despre ceea ce necesită”, a spus Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene.

În condiţiile în care la 9 milioane de angajaţi în diverse sectoare ale economiei, România are aproape 400.000 de şomeri, este necesară mai mult ca oricand luarea unor decizii cât mai urgente pentru rezolvarea situaţiei crizei forţei de muncă.

Cu Coaliţia pentru dezvoltarea României am lansat ideea unei strategii naţionale pentru forța de muncă pe termen mediu și lung. Cristina, CONAF e binevenită în această idee de strategie, cu forţa voastră şi cu energia ta şi a tuturor doamnelor, pentru care nu numai că mă bucur că sunt prezente şi active în antreprenoriat, dar cred că de aici vor veni soluţiile pentru România”, a precizat Dragoș Anastasiu, Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a transmis femeilor antreprenor mesaje de apreciere şi încurajare.

Faptul că în acesată seară participăm la un eveniment dedicat antreprenorilor şi îndeosebi femeilor antreprenor este o dovadă că în ultimii ani femeile din România au reuşit să înlăture din barierele aflate în calea succesului lor, iar competenţa, dedicarea şi munca le-au fost recunoscute şi apreciate în societate şi de societate”, a declarat Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

Gala Antreprenorilor în România a fost deschisă cu un recital extraordinar susţinut de soprana Clara Topliceanu în faţa unor invitaţi de seamă, nume importante, antreprenori, reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii naţionale, susţinători ai proiectului.

Paula Marilena Pârvănescu – secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat; E.S. Michele Ramis - Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în România; E.S. Isabel Rauscher - Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Austria în România; Dragoş Petrescu – secretar general HORA, toți aceștia şi-au prezentat punctele de vedere în faţa auditoriului.

Evenimentul s-a încheiat pe acorduri de pian, într-un recital de excepţie  susţinut de pianista Mădălina Pașol.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 05-10-2019 12:30
Hopaaaa henț! I-a bușit grija de forța de muncă. Dar când angajau (și mai angajează) tehnicieni, maiștri, subingineri pe minimul pe economie nu erau „plini de grijă”??
De ce-ar munci românul pe salariul minim când s-ar putea duce în Germania lui Anastasiu pentru 2.000 de euro? Ce credeau ei, că „Sunt o sută la poartă” va ține mereu?
Și un alt aspect: de ce să muncească aici și să țină o armată de putori bugetare în cârcă??? Bugetari care au salarii duble și multe alte beneficii, vezi „vouchere de vacanță”, sporuri peste sporuri, care de care mai năstrușnice și mai nesimțite. De ce să muncească pe un salariu de mizerie până la 65 de ani să să plătească pensii uriașe unor lifte „pensionate” la 40 de ani. Dintre care multe se „reintegrează”, tot la stat, pe salarii babane. Iar copii lor nu găsesc un loc de muncă decent pentru că-i ocupat de acești paraziți nenorociți!!!
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+2 #2 Raoke Kaka 05-10-2019 12:39
O rugăminte/între bare la redacția „MyTex”: nu puteți pune și numele indivizilor cărora le postați pozele? Că mulți sunt niște iluștri necunoscuți....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9491   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3869   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8407   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7398   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4377   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.4400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că filiala Braşov a PNL îl va urma pe Ludovic Orban în partidul pe care acesta a anunţat că o să-l facă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter