myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Calendarul obligaţiilor fiscale din luna noiembrie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Contribuabilii braşoveni au obligaţia să depună la ANAF, în luna noiembrie 2019, mai multe declaraţii fiscale, potrivit calendarului elaborat de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov.

Astfel, 7 noiembrie este ultima zi pentru depunerea formularului 092 „Declaraţie de menţiuni”, de către plătitorii de TVA, care au ca perioadă fiscală trimestrul calendaristic şi au efectuat o achiziţie intracomunitară de bunuri în luna octombrie 2019.

De asemenea, 11 noiembrie este ultima zi pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” - formular 010, 070 sau 020, după caz, de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, grupul de persoane, instituţiile publice, persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice, în vederea înregistrării în scopuri de TVA în urma depăşirii plafonului de scutire de TVA de 300.000 lei (88.500 euro) în luna precedentă; „Declaraţiei  de menţiuni” - formular 010, 070, după caz, de către persoanele impozabile care s-au înregistrat în scopuri de TVA anterior anului 2019 şi solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 300.000 lei atât în anul 2018, cât şi în anul în curs până la data solicitării şi formularului 087 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori”.

Totodată, 20 noiembrie este ultima zi pentru depunerea formularului A4200 pentru raportarea de către utilizatorii caselor de marcat fiscale a datelor şi formularului F4109 „Declaraţie privind casele de marcat electronice fiscale neutilizate” - de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale în situaţia în care există aparate de marcat electronice fiscale care nu au fost utilizate pentru generare de date, în nici o zi din perioada de raportare.

O zi foarte încărcată

Cea mai încărcată zi a lunii este, însă, 25 noiembrie, în condiţiile în care atunci trebuie depuse cele mai declaraţii fiscale, arată calendarul întocmit de DGRFP Braşov.

În această zi trebuie depuse declaraţiile: 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”; 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”; 112 „Declaraţie privind obligaţia de plată a contribuţiei sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”; 224 „Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România”; 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată” şi 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”. Tot acum trebuie depuse formularele 307, 311 şi 390 VIES.

De asemenea, 2 decembrie este ultima zi pentru depunerea formularului 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional” de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, a căror perioadă fiscală la TVA este luna.

„Întrucât datele de 10 noiembrie şi 30 noiembrie 2019 sunt zile nelucrătoare, termenul de depunere se prelungeşte până în 11 noiembrie, respectiv 2 decembrie 2019”, precizează DGRFP Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter