myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Firmele pot obţine finanţări pentru creşterea nivelului de calificare al angajaţilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Firmele braşovene pot depune, începând din 4 noiembrie 2019, proiecte în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, care prevăd măsuri destinate creșterii participării la programele de formare profesională continuă, în special pentru acei adulți cu nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, din zonele rurale defavorizate, informează Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Imobiliare.ro

Prezentul apel este dedicat exclusiv regiunilor mai puțin dezvoltate (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia).

Acțiunile sprijinite în cadrul apelului sunt cele de „consiliere profesională și tutorat pentru grupul țintă vizat pentru încurajarea participării la programele de formare profesională continuă (FPC), inclusiv în legătură directă cu susținerea proceselor de validare a rezultatelor învățării dobândite în contexte non-formale și informale, dezvoltarea carierei și căutarea de noi oportunități pentru locuri de muncă, dar şi cele de evaluare, recunoaștere și validare a rezultatelor învățării dobândite în contexte non-formale și informale”, subliniază reprezentanţii CCI Braşov.

Totodată, se acordă ajutor şi pentru participarea la programele de FPC prin măsuri integrate și flexibile cum ar fi: programe care vizează îmbunătățirea abilităților de bază și transversale, atât profesionale, cât și non-profesionale, precum și a competențelor antreprenoriale, dar şi pentru organizarea de campanii/acțiuni de informare și conștientizare pentru promovarea importanței formării profesionale și participării la programele de FPC.

Buget de 60 milioane de euro

Grupul țintă cuprinde minim 500  angajați, în special cu nivel scăzut de calificare sau nu, persoane cu vârsta de peste 40 de ani şi persoane din mediul rural defavorizat, menţionează CCI Braşov.

Pentru a fi eligibile, persoanele din grupul țintă format din angajați, la data intrării în operațiunile FSE, trebuie să îndeplinească mai multe criterii: au domiciliul/reședința în una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate; sunt angajați, inclusiv persoană fizică autorizată şi întreprinderi individuale; au împlinit 25 ani şi au vârsta sub 65 de ani. Pentru această cerere de propuneri de proiecte, solicitanții eligibili sunt: membrii comitetelor sectoriale şi comitetelor sectoriale cu personalitate juridică; organizațiile sindicale; organizațiile patronale; asociațiile profesionale; centrele publice sau private de validare/certificare a învățării permanente; furnizorii de FPC autorizați, publici şi privați, furnizorii de servicii de consiliere și orientare profesională/pentru carieră; camerele de comerț, industrie și agricultură, precum şi ONG-urile.

Bugetul alocat programului este de 60 milioane de euro. În cadrul prezentului apel, valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro. Perioada de implementare a proiectului este de maximum 24 luni. Apelul de proiecte este un apel de tip competitiv, cu termen limită de depunere. Sistemul informatic Mysmis 2014 va fi deschis până în 31 decembrie 2019.

Informaţii suplimentare, precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 21 Ian 2020
Euro   Euro   EUR   4.7790   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3042   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6108   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4503   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2456   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2939   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4434   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.5700   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că epidemia de pneumonie virală din China va ajunge şi în Europa?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter