myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ministrul Finanţelor: „Economia României a fost condusă după metoda Al Capone în ultimii trei ani”

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că economia României a fost condusă după două bugete, după metoda Al Capone, în ultimii trei ani.

„Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii noştri internaţionali. Deci, informaţiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este că, în ultimii 3 ani, economia României a fost condusă după două bugete şi aici vă spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat în Parlament şi care nu a fost asumat nici de premier, nici de ministrul Finanţelor Publice, şi un al doilea buget, care avea toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali şi aşa mai departe. Este exact metoda, şi nu am găsit altă comparaţie, metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, un registru pentru fisc şi unul pentru el”, a explicat Florin Cîţu.

În acest context, oficialul a arătat că la fiecare măsură economică promovată de PSD s-a promis „lapte şi miere”, însă nu a fost aşa şi situaţia reală este mult mai gravă.

„Tot ce s-a întâmplat în aceşti trei ani de zile a fost premeditat. Pe de o parte, aveam câteva indicii prin faptul că îşi dădeau tot felul de derogări de la legea responsabilităţii fiscale şi aşa mai departe. Astăzi avem indicii uitându-ne la cum au fost folosiţi banii în buget. Dar un lucru foarte grav, şi asta o spun nu doar ca ministru al Finanţelor, dar ca economist, este că în ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti”, a subliniat oficialul.

Totodată, deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern Brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu se face nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4%.

„Deficitul la 9 luni trebuia să fie 2,28%, execuţia la 9 luni este 2,60%. Azi, vă prezint execuţia la 10 luni, exact cum mi-a predat-o domnul Teodorovici, 2,84%. Este exact ceea ce am preluat eu, la 2,84%, mai mult decât trebuia să fie la sfârşitul anului. Deficitul astăzi, aşa cum arată situaţia, dacă nu facem nimic, deficitul bugetar este în jur de 4%, mai precis peste 4%”, a menţionat Florin Cîţu.

După primele nouă luni există o diferenţă la venituri de 21 miliarde lei, jumătate bani în economie necolectaţi şi cealaltă jumătate din fonduri europene, în timp ce, pe partea de cheltuieli, banii pentru investiţii şi pentru proiecte cu finanţare din fonduri europene nu sunt cheltuiţi, a precizat oficialul.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 14-11-2019 15:25
Chiparosule, minți. De pe vremea halbanezului Pontache, pizidosul nenorocit care a dat drumul iar la pensiile „speciale” și la creșterea salariilor și angajărilor la stat. Atunci s-a sacrificat și ultima brumă de investiție în folosul uriașei armate de paraziți la buget. Și, mai înainte, să ni-l amintim pe gigoloiul cu tîrtița mare, Trădiceanu-Moli ceanu. Că și sub el au explodat cheltuielile bugetare cu numărul mare de nou angajați la stat.
Zi, Cîțule, că și tu tot un bugetar ești. De la privat te-au scuipat ăia că ești lichea, ai vrut să faci pe „Soros” dar fără a avea vreun gram de pricepere și anvergură.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 04 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8341   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0976   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3537   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4795   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0629   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4716   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va depune PSD o moţiune de cenzură în această lună?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter