myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. invită braşovenii la prima întâlnire în cadrul proiectului de consultare pentru punerea în valoare a pădurilor urbane și periurbane, din punct de vedere recreativ, istoric și cultural

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea” Brașov, implementează proiectul „Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA”, în valoare totală de 1.271.621 lei, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă identificarea și punerea în valoare a potențialului pădurilor din Brașov și împrejurimi, precum și evaluarea biodiversității acestora. În cadrul proiectului urmează a fi derulate, pe lângă o serie de activități de cercetare, și activități privind identificarea și descrierea zonelor cu potențial recreativ și cultural, cuantificarea valorii pădurilor cu impact social însemnat, identificarea, descrierea și promovarea unor elemente ale patrimoniului imaterial (legende, mituri, povestiri etc.) în relație directă cu zonele forestiere din vecinătatea Brașovului,  descrierea și evaluarea unor măsuri de dezvoltare  a zonelor cu rol recreativ, cultural și istoric precum și a infrastructurii cu rol recreativ din pădurile din Brașov și împrejurimi, monitorizarea gradului de utilizare a infrastructurii recreative.

„Braşovenii, asociațiile culturale, precum și experții în istoria Brașovului și a împrejurimilor, vor juca un rol determinant în identificarea și descrierea zonelor cu potențial recreativ deosebit și de interes cultural și istoric situate în pădurile administrate de RPLP Kronstadt RA. În aceste sens, precum și datorită faptului că numărul celor interesați de acest proiect depășește cu mult capacitatea spațiului existent la sediul regiei, invităm pe toți cei interesați, în data de 26 noiembrie, la Facultatea de Silvicultură (corpul S, str. Șirul Beethoven nr. 1), sala SP4, începând cu ora 15.00, la o primă întâlnire,  unde vă vom prezenta proiectul și obiectivele pe care ni le propunem”,  a declarat directorul RPLP Kronstadt RA, Dan Olteanu.

Agenda de lucru va cuprinde:

- prezentarea partenerilor implicați în derularea proiectului,

- prezentarea proiectului (scop, obiective),

- descrierea activităților specifice proiectului,

- rezultatele estimate ce se vor obține în urma implementării acestui proiect,

- propuneri din partea celor prezenți și discuții deschise pe marginea temelor ce fac obiectul proiectului.

„Unul dintre obiectivele principale ale acestui proiect este să redescoperim zonele din pădurile Brașovului care, la un anumit moment, au avut o anumită importanță pentru cetățenii acestui oraș sau doar pentru locuitorii unui anumit cartier şi să contribuim la dezvoltarea şi extinderea acestora. Dorim să subliniem faptul că proiectul ce vizează amenajarea drumului forestier Goriţa este suspendat şi nu va face obiectul acestei consultări”, a adăugat Dan Olteanu.  

Proiectul demarat în data de 23.07.2019 dorește să genereze o serie de articole științificeși studii de specialitate, o bază de date cu pădurile din Brașov și împrejurimi, de interes pentru cetățeni și turiști și gradul lor de utilizare, inclusiv asupra percepției populației referitor la valoarea recreativă și socială a pădurilor, moștenirea culturală și istorică a unor păduri (zone forestiere). De asemenea, vor fi identificate și evaluate soluțiile de dezvoltare a zonelor cu rol recreativ și a infrastructurii necesare punerii în valoare a acestora.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 03 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8286   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4674   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4858   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5775   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2400   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1524   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4689   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.4600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi alte localităţi din România vor intra în carantină?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter