myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. O clădire din secolul XIX cu potenţial de transformare în pensiune este scoasă la vânzare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Casa Gheorghe Nica din Braşov, o clădire istorică din secolul XIX, situată în cartierul Cetate din oraş, cu potenţial de transformare în hotel sau pensiune cu 12 camere, este scoasă la vânzare de Artmark Historical Estate, informează Ziarul Financiar.

Preţul de pornire este de 1,05 milioane de euro, însă imobilul este evaluat la aproximativ 1,2 milioane de euro. Clădirea are o suprafaţă construită de 1.350 de metri pătraţi.

„Monumentul istoric de categorie B se află în cartierul Cetate (Innere Stadt) din Brașov, partea de oraș odinioară înconjurată de fortificații. Strada Sf. Ioan face legătura între cele mai importante străzi din zona istorică: Republicii (fostă Purzengasse) și Mureșenilor (fostă Klostergasse). Casa de la nr. 11 a fost construită spre sfârșitul sec. XIX și modernizată la sfârșitul perioadei antebelice, în stil modernist, cu accente mediteraneene”, se arată în prezentarea realizată de Artmark Historical Estate.

Proiectul de remodelare şi amenajare include transformarea podului în cinci camere de cazare cu baie proprie şi compartimentarea subsolului în zonă de spa cu jacuzzi, duşuri şi vestiare, spaţii de depozitare, camere tehnice, spălătorie şi uscătorie.

„Clădirea beneficiază de un proiect de schimbare a destinației din locuință în hotel/ pensiune cu 12 camere, realizat de biroul de arhitectură Kebo Studio în anul 2016. Există autorizație de construcție valabilă până în august 2020. Proiectul de remodelare a ansamblului și amenajare include transformarea podului în 5 camere de cazare cu baie proprie și compartimentarea subsolului în: zonă de spa cu jacuzzi, dușuri și vestiare, spații depozitare, camere tehnice, spălătorie și uscătorie. Casa este complet consolidată - s-au efectuat subzidiri, cămășuiri, s-au montat centuri, borduri metalice pentru golurile de ușă și geam, s-au consolidat planșeele din lemn și montat grinzi noi, ultimul etaj și acoperișul sunt complet schimbate, s-au adăugat ferestre Velux”, menţionează Artmark Historical Estate.

De altfel, clădirea se distinge prin calităţile istorice, arhitecturale și memoriale, fiind unul din puținele imobile din Cetate care a păstrat în formă inițială fostul spațiu de producție (tipografia), integrat locuinței și un exemplu de clădire cu fațadă și detalii de interior moderniste.

„Prin amplasarea în plin centru istoric, starea bună de conservare și valoarea sa arhitecturală, constituie o premisă pentru demararea unei afaceri profitabile în domeniul HoReCa”, subliniază Artmark Historical Estate.

Foto: Artmark Historical Estate

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 10 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8359   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1129   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3702   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4883   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2465   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0721   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4725   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0100   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că se impune continuarea stării de alertă?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter