myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ca să evite falimentul, CFR Marfă a intrat în preinsolvenţă

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Compania de stat CFR Marfă a intrat în procedură de concordat preventiv, adică de preinsolvență, la cererea proprie, și urmează să le propună creditorilor un plan de redresare financiară, în urma căruia să ajungă în situația de a-și putea plăti datoriile, anunță Profit.ro. Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) a fost numită de instanţă administrator concordatar provizoriu al CFR Marfă.

Potrivit Legii insolvenței, concordatul preventiv este un contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, și creditorii care dețin cel puțin 75% din valoarea creanțelor acceptate și necontestate, pe de altă parte, omologat de judecătorul sindic, contract prin care debitorul propune un plan de redresare și de realizare a creanțelor acestor creditori, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depășire a dificultății în care se află.
CFR Marfă este operatorul istoric de pe piaţa română de transport feroviar de marfă şi este deţinut în totalitate de stat.
La jumătatea anului trecut, CFR Marfă își redusese pierderile cu 68%, la 22,54 milioane lei, însă avea, totodată, plăți restante în sumă totală de aproape 900 milioane lei. Efectivul de personal al companiei de stat era la acel moment de 5.501 persoane.
Următorii pași în procedura de concordat preventiv a CFR Marfă sunt realizarea, în termen de 30 de zile, a unui plan de redresare a companiei și supunerea acestuia votului creditorilor care dețin cel puțin 75% din creanțe. Termenul de implementare a măsurilor adoptate în planul de restructurare este de 24 de luni.
CFR Marfă urma să fie privatizată în 2013, motiv pentru care i s-au șters atunci unele datorii la stat. „Pentru că privatizarea CFR Marfă nu a mai avut loc, iar compania nu s-a restructurat și nu a revenit pe profit, Comisia Europeană va cere repunerea pe rol a datoriilor șterse în 2013, decizie care va veni în curând și care va trebui să fie urmată de o restructurare a companiei”, declara, în noiembrie 2019, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, citat de Profit.ro

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 07-02-2020 09:22
Nu am citit deloc și niciunde că C.F.R. Marfă ar fi redus schema personalului de conducere, a nivelului de salarizare și nici la personalul T.E.S.A.
Chiar, Necolaiciuc ce mai face? Bine, nu? Și cei ce-au „instrumentat” dosarul/dosarel e respective sunt bine mersi, așa-i? Au pensie specială și încă mulți, mulți ani de păpat aceste pensii.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 06 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8280   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4671   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4926   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5696   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2410   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1671   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4685   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3500   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că se justifică o eventuală decizie de a plasa oraşul Braşov în carantină?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter