myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

ECONOMIA ROMÂNIEI DUPĂ CORONAVIRUS. Ce a spus premierul României?!...

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prim-ministrul Ludovic Orban este preocupat și de activitatea economică din țară, relatând la Digi 24 despre acest aspect, cu considerentul că n-a pus punctul pe „i”, în sensul că n-a declarat ce măsuri concrete se iau pentru redresare după blocajul creat de pandemia de coronavirus.

„Economia va reporni după ce trece epidemia, acest lucru este clar. Când va trece... sigur, sunt estimări pe care le-am făcut pe diferite scenarii, dar e clar până în momentul respectiv, noi trebuie să fim pregătiți cu câteva instrumente de susținere a relansării economice odată cu normalizarea.

Deja am început, la inițiativa președintelui României am constituit un comitet de lucru în plan economic, cu reprezentanți ai instituțiilor importante ai mediului de afaceri.

Am demarat o consultare pe scară largă cu companiile, pe domeniul de activitate. Deja am avut discuții cu companii automotive, cu transportatorii, cu sectorul agro-alimentar. Continuăm consultările pe fiecare domeniu de activitate, pentru a pune un diagnostic corect și a putea face previziuni corecte.

Am solicitat INS să ne pună la dispoziție date ca să avem o imagine mai corectă a modului în care economia a fost afectată de epidemie și în special situația pe diferite ramuri economice.

De asemenea, facem analize la nivel internațional privitor la evoluția economiilor. Se știe că România este puternic legată de Europa. Noi avem 80% din schimburile comerciale cu Uniunea Europeană și în mare parte economia României este dependentă de felul în care evoluează aceste economii...

Se va da drumul la sectorul HoReCa, cu siguranță, nu există niciun fel de dubiu. Aici, în cazul acesta, am prelungit voucherele de vacanță... În ceea ce privește transportul de marfă, am încercat să-l menținem cât de funcțional posibil. Fără acest transport de marfă și sectoarele economice care își desfășoară activitatea acum ar fi fost grav afectate.

Sunt sectoare care își vor reveni relativ repede, sectoare care își vor reveni mai greu, sectoare care s-ar putea să aibă mari probleme în revenire. De asemenea încercăm să identificăm și posibile oportunități pentru afaceri, pentru dezvoltare, pe care să le stimulăm prin diferite instrumente.

Ce trebuie să știe toți oamenii de afaceri? Afacerea e afacere. Noi putem sprijini afacerile o perioadă de timp, să aplicăm anumite măsuri de susținere, dar până la urmă viabilitatea acestor afaceri depinde de competitivitate.  

Avem și o limită. România nu a fost în situația Germaniei care nu a avut deficit bugetar de ani de zile... Noi am moștenit deficit de marjă fiscală. Acțiunea bugetară este extrem de limitată. Vom avea resurse mai puține, cu cheltuieli mai mari. Resursele limitate trebuie folosite atent, va conta și ce fac oamenii de afaceri, capacitatea lor de reorientare, fructificarea fiecărei situații.

În privința angajaților... o recalificare a angajaților în domenii în care vor exista posibilități de dezvoltare, să ne uităm atent la aproapele nostru.

Au revenit mulți români din afară și mulți dintre ei nu știm dacă își vor găsi de lucru. Trebuie să le găsim soluții aici, în România. Trebuie să-și folosească experiența dobândită în țările unde au muncit pentru a dezvolta mici afaceri sau pentru a se angaja în altă parte”, a declarat Ludovic Orban la postul de televiziune menționat.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 06-04-2020 12:57
Ăsta-i mai idiot decât pavianul!!!! Eu, spre exemplu, la votare, de nu voi avea chiar cu cine vota, prefer să votez cu pizideaua decât cu un nenorocit ca ăsta. Sau și cu UDMR-ul, numai cu lighioanele ăstea galben/portocal ii nu!
Bețivane, voucherele de vacanță nu sprijină turismul ci doar găuresc bugetul, nenorocitule! Dacă vrei să dai vouchere ca să sprijini economia, le dai tuturor cetățenilor, da, viermuș bețivan, nu dai doar unora, și ăia fiind cei neproductivi. Că altfel este mită, pomană, cum dreaqu vrei să-i spui.
Febra galbenă atât trebuie să facă: să reducă taxele și impozitele pe forța de muncă pentru a fi competitivi și să astupe găurile de la buget. Să desființeze pensiile speciale și reducă cu 50% cheltuielile bugetare cu uriașa boierime bugetară
„Deficit de marjă fiscală”!!!??? UAUUUU!!! Chiparosul Cîțu i-o fi șoptit „termenul”? Nu, penelei prăpădiți, deficit și atât. Nu deficit „de marjă”. Deficit fiscal sau deficit. comercial.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter