myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Traian Băsescu, măsuri pentru SALVAREA ECONOMIEI. „Ce zici Ludovice?”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Într-o postare pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu propune măsuri pentru salvarea economiei României.

„Repornirea economiei! Acum!!!!!
O repornim o repornim, dar marea problemă este cine cumpără.
Vrea cineva să cumpere superbul nou model Ford produse la Craiova ? Nu știm.
Vrea cineva să cumpere acum autoturisme Dacia? Nu știm.
Vrea cineva să cumpere pompele de extracție țiței produse de americanii de la Lafkin la Ploiești ? Nu știm, mai ales că prețul țițeiului a fost pur și simplu prăbușit de acest virus perfid.
Dar ce Dumnezeu știm noi acum când s-au suspendat pentru câteva luni toate restricțiile bugetare impuse de Pactul de Stabilitate și Creștere?
Ce știm noi acum cînd putem împrumuta oricât numai să repornim activitatea economică?
Uite ce cred eu că ar trebui făcut pentru relansarea economiei, fără să am grija celor de la Ford, Dacia sau Lafkin care au un management suficient de profesionist pentru a reporni singure atunci când vor putea să vândă.
Aș relansa economia prin finanțarea unor proiecte de dezvoltare. Dacă în 2010 UE ar fi ridicat măcar și temporar restricțiile de deficit bugetar, limitele gradului de îndatorare și ar fi dat statelor dreptul de a da garanții de stat fără limite un astfel de program aș fi lansat în câteva săptămâni:
1.Aș împrumuta 8 miliarde Euro de la BEI și aș relansa proiectul autostrăzii Transilvania. De ce acest proiect ?
pentru că am proiecte de execuție pe tronsoane de la Brașov până la Borș.
pentru că sunt viaducte, poduri și tronsoane de autostradă începute și abandonate și care se degradează în lipsa finalizării.
Licitație? Exclus! Atunci când a fost lansat proiectul, Ministerul Transportului a avut evaluarea prețului pe kilometru calculat de comisia ministerului. Aș actualiza prețul cu inflația, aș adăuga un profit de 10 la sută și aș atribui lucrarea prin negociere directă pe tronsoane numai constructorilor români. Pentru că până la la criză de dragul atribuirii lucrărilor numai firmelor străine distrugând constructorii români, din împrumut aș plăti datoriile statului față de constructori.
În costul lucrării aș introduce un cost mediu al forței de muncă de 1500 Euro net pe salariat în construcții.
Aș garanta credite pentru capital de lucru necesar reluării activității IMM-urilor care fac producție de componente necesare contractorilor principali.
Este singura soluție ca românii care au revenit în țară și au lucrat ca și constructori să rămână în țară.
2.Aș împrumuta 3 miliarde de Euro de pe piața internațională și aș încredința TRANSGAZ sarcina de a extinde rețeaua de distribuție gaze naturale pentru populație antrenând forță de muncă și comenzi pentru industrie.
3.Aș împrumuta 10 miliarde de Euro într-un credit sindicalizat BEI/RERD/BM pe care i-aș pune la dispoziția ANIF pentru decolmatarea canalelor de irigații repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații și aș furniza gratuit apă timp de trei ani în zonele afectate de secetă.
4.Aș împrumuta 4 miliarde de Euro și aș construi 8 – 10 centre de colectare legume, fructe și zarzavaturi pe care le-aș construi în marile bazine legumicole și producătoare de fructe. Cu siguranță aceasta este formula ca și producția românească de legume, fructe și zarzavaturi să ajungă în marile lanțuri de vânzare. Niciodată Hipermarketurile nu vor achiziționa produse de pe marginea drumului.
Lansarea unui program de asemenea dimensiuni va antrena masiv forță de muncă în mod direct dar și un enorm număr de IMM-uri , firme de transport industrial, companii de transport persoane, firme de catering, capacități de cazare de una două stele/margarete.
Toate aceste IMM-uri și intreprinderi familiale vor trebui să aibe acces la credite garantate de stat sau credite cu dobândă subvenționată. Nu în ultimul rând, din cele 3,1 miliarde Euro parte din bani vor fi utilizați pentru spitale, plată șomaj tehnic și finanțare IMM-uri.
Dar nu este suficient. Trebuie să existe bani lichizi pe piață și aici sunt câteva lucruri care trebuiesc făcute și anume:
1.Banca Național trebuie să asigure lichidități aproape nelimitate pe piață prin:
a.Reducerea provizioanelor băncilor comerciale;
b.Prin ce a făcut BCE în timpul lui Draghi și continuă acum Lagard, sau dacă pare mai nobil urmând exemplul Rezervei Federale. Știu că nu place NOBILILOR de la BNR, dar va trebui făcut. Și guvernul și firmele și de ce nu și populația vor avea nevoie să împrumute bani mulți.
2.Guvernul va fi principalul flămând de pe piață. Va trebui să înceapă prin a împrumuta bani în primul rând de la populație. Vor trebui făcute emisiuni mari eventual cu titluri nenominale și cu drept de achiziție nelimitat. Până la urmă, moral sau imoral și banii de la saltea sunt bineveniți în timp de criză.
Ce zici Ludovice? Să știi că eu idei mai am. Dar tu...poți?”, a scris Băsescu pe Facebook.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 13-04-2020 12:31
Să nu uităm un lucru: bețivanul a fost șef la precedenta criză! Da, da, el era șef, cu Boc piticot prim-sinistru. Singurul lucru cât de cât bun a fost faptul că a vrut să taie salariile atârnătorilor la buget! Dar trebuia cu măcar 35%, dacă nu 40 de procente și trebuia să desființeze toate pensiile speciale!!!!
Revenind la ce zice sugativa, de ce nu a făcut el ceea ce sfătuiește acum pe alții? Păiiii.... După război mulți viteji se arată. Și viteaz se vrea Băseaua, vedem.
Citat | Raportează către un administrator
Bartolomeu
0 #2 Bartolomeu 13-04-2020 18:37
Fostul preşedinte Traian Băsescu propune măsuri pentru salvarea economiei României (evident pentru salvarea"reprez entantilor" Romaniei).Trebu ie "crezut": a "salvat" flota (Vacaroiu a vandut-o, el nu a fost "informat") dupa cum a stiut sa-si trateze spinarea (la Viena ca sa nu "aglomereze" spitalele din Romania), pentru coruptii pe care ia tras in "tepe" ( piata Victoriei cand era intuneric) si lista ramane deschisa. Evident salvarea Romaniei va fi posibila cand "personalitati" aflate in "echipa" sa (unde a ramas "capitan de bisnita lunga") vor fi "reabilitate: fratele Mircica, Cocoselul, Nutica, Alinuta, Bercea Mondialul si altii). Investitiile trebuiesc "autentificate" de catre notar Ioana Basescu ca sa fie "sigure"!Trebui esc intelese iesirile "dramatice" ale fostului presedinte Traian Basescu (Petrov era coleg de "banca") deoarece valizele cu banii din Panama nu mai sosesc, iar transferul de bani prin banci lasa "urme" ("miroase urat")! Bartolomeu
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 18 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8582   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0972   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3220   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5132   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1126   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4839   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9000   Creștere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că există interes politic pentru realizarea auostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter