myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Comprest a deschis în cartierul Stupini un centru de distribuție a sacilor destinați colectării selective a deșeurilor. În curând, vor fi disponibile și noi modalități de plată

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reciclarea este una dintre activitățile esențiale în vederea reducerii poluării, dar și a risipei de materii prime. În acest sens, operatorul de salubrizare Comprest SA derulează un program de colectare selectivă a deșeurilor atât la nivelul municipiului Brașov, cât și într-o serie de localități din județ, unde administrează activitatea de salubrizare.

În această perioadă dificilă, în care deplasările sunt limitate, operatorul de salubrizare Comprest SA vine în sprijinul brașovenilor care locuiesc în cartierul Stupini și le oferă o metodă mult mai facilă de procurare a sacilor destinați colectării selective.

Sacii sunt distribuiți gratuit, pe bază de factură

Astfel, începând de joi, la intersecția dintre strada Plugarilor și strada Albinelor (lângă cabinetul medical) a fost deschis un centru de distribuție a acestor saci. Sacii, de culoarea galbenă, pentru colectarea plasticului și obiectelor din fier, albastră, pentru hârtie, și verde, pentru sticlă, le sunt distribuiți gratuit clienților Comprest, pe baza facturii. Programul centrului de distribuție din Stupini este de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00 și sâmbăta, între 10.00 și 14.00.

Brașovenii care locuiesc în zonele de case din celelalte cartiere își pot procura în continuare sacii de reciclare atât de la casierii din teren și de la operatorii de pe mașinile de colectare, cât și de la casieria Comprest SA de pe strada Vlad Țepeș nr. 13.

Când se face colectarea în fiecare zonă de case

În conformitate cu programul stabilit de Comprest împreună cu Primăria Brașov, colectarea reciclabilelor se face săptămânal din fiecare zonă de case a municipiului Brașov, și de mai multe ori pe săptămână din zonele de blocuri, unde sunt amplasate containerele speciale de tip clopot. Astfel, brașovenii care locuiesc în zona de case din Bartolomeu pot scoate la porți sacii cu deșeuri reciclabile în zilele de luni. Cei care locuiesc în Tractorul, marțea, în Stupini, miercurea, în zonele de case de pe Codrii Cosminului, Gării, Fundătura Hărmanului, Timiș - Triaj, joi, în Florilor și Craiter, vinerea, iar în zona Brașovul Vechi, va rămâne sâmbăta.

Peste 60 de puncte de colectare, în zonele de blocuri

În ceea ce privește cele opt zone de blocuri din municipiul Brașov administrate de către compania brașoveană Comprest, au fost amenajate peste 60 de ecoinsule dotate cu recipiente speciale pentru deșeurile reciclabile, amplasarea acestora fiind decisă, în funcție de necesități, împreună cu reprezentanții serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov. Față de case, colectarea se face de mai multe ori pe săptămână: plasticul, de la toate aceste puncte de colectare, se ridică în zilele de luni, miercuri și vineri, hârtia, marți, joi și sâmbătă, iar sticla în zilele de miercuri.

Noi modalități de plată a facturilor

O altă măsură de care trebuie să ținem cont în această perioadă cauzată de pandemia de COVID - 19 este și cea de distanțare socială și de evitare a aglomerației, astfel că pentru a veni în sprijinul clienților săi și a nu mai fi necesară deplasarea la casierie, Comprest va pune la dispoziția clienților, începând de săptămâna viitoare, și alte modalități de plată.

Astfel, clienții, persoane fizice și juridice pot apela la posibilitatea de a vizualiza factura accesând butonul „Plata online” de pe site-ul www.comprest.ro, dar și a efectua plata facturii urmând pașii aplicației. În plus, plățile se pot efectua și prin internet banking, la unitățile bancare, în următoarele conturi:

  • Cont: RO23BTRLRONCRT0295103701, Banca Transilvania
  • Cont: RO18INGB0001008200418918, I.N.G. Bank Brașov
  • Cont: RO27RNCB0053009805200001, B.C.R. Brașov
  • Cont: RO89BRDE080SV05660040800, B.R.D. Brașov
  • Cont: RO59TREZ1315069XXX000625, Trezoreria Brașov

Pentru a utiliza aplicația de pe site-ul www.comprest.ro este necesar să vă creați un cont de utilizator.

Astfel se introduce numărul de contract și numărul de factură, se verifică datele și apoi se înregistrează contul. Veți primi pe contul dumneavoastră de email un mesaj de confirmare, unde trebuie să vă confirmați noul cont creat. Folosiți apoi adresa de email și parola creată anterior pentru a accesa contul de plată Comprest pentru plata serviciilor de salubritate.

Pentru aplicația mobilă, se descarcă de pe Apple Store sau Google Play Store aplicația AQMETER  dezvoltată de Set Mobile Srl, care este o platformă de servicii online și mobilă dedicată companiilor de utilități. Pentru utilizarea acesteia și crearea unui cont aveți nevoie de ultima factură și o adresă de email valabilă unde să vă confirmați contul creat. În cazul aplicațiilor mobile se procedează la fel, selectând din lista de furnizori Comprest SA.

„Evitați deplasările inutile, luați-vă măsuri de protecție și totul va fi bine”, este mesajul reprezentanților Comprest SA pentru brașoveni.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Joi, 24 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8722   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1883   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3309   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5207   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2494   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1240   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4911   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.2400   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că după alegerile locale va urma un lockdown în România?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter