myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Apel către parlamentari: susţineţi proiectul unui nou spital al BRAŞOVULUI!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, George Scripcaru, primarul Brașovului, și dr. Dan Grigorescu, președintele Asociației Noul Spital al Brașovului (ANSB), au reluat demersurile privind proiectul construirii unui nou spital clinic județean de urgență în municipiu.

Imobiliare.ro

Cei trei au semnat un apel adresat astăzi tuturor parlamentarilor de Brașov, prin intermediul căruia le solicită sprijinul pentru promovarea unui proiect de lege având ca obiect transmiterea unei suprafețe de teren de 11,45 hectare din domeniul public al statului și din administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, în domeniul public al Municipiului Brașov, în vederea construirii noului spital. Documentul a fost transmis deja parlamentarilor brașoveni. „Avem nevoie de acest proiect de lege care să reglementeze transferul terenului pe care vom putea construi un nou spital. La nivelul municipiului și județului Brașov avem capacitatea financiară să susținem realizarea acestui proiect care va satisface nu numai necesitățile de servicii medicale ale locuitorilor județului Brașov, ci și ale pacienților din județele limitrofe”, a afirmat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.
„Am reluat demersul pentru construcția noului spital clinic județean de urgență. Le solicităm tuturor parlamentarilor brașoveni, instituțiilor și persoanelor implicate, dincolo de culoarea politică, să facem un efort comun pentru a reuși în acest demers, având în vedere că Brașovul are nevoie de un nou spital care să asigure condiții de asistență medicală conforme cu normele europene”, a declarat
primarul George Scripcaru.

„Comitetul Director al Asociației Noul Spital Brașov consideră că acest apel este o inițiativă cu un pronunțat caracter civic și care în nici un caz nu trebuie privită în cheie politică, deoarece are ca scop asigurarea interesului cetățenilor Brașovului, care au dreptul la asistență medicală de cea mai bună calitate. Sperăm că reprezentanții în Parlament ai brașovenilor vor percepe importanța acestui moment și că vor susține cu toată forța promovarea actului normativ într-un interval de timp cât mai scurt, ca bază a materializării construcției acestui spital”, a declarat dr. Dan Grigorescu, președintele Asociației amintite.

Trebuie clarificată situaţia juridică a spitalului

Acest demers survine după ce în 29 august 2016 a fost promovat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un proiect de ordonanță de urgență elaborat de Consiliul Județean Brașov și Instituția Prefectului, pe baza notei de fundamentare realizate de Primăria Brașov, având ca obiect transferul suprafeței de teren menționate anterior. Pe 14 octombrie 2016, CJ Brașov a revenit cu o adresă la Ministerul Dezvoltării pentru urgentarea promovării proiectului de OUG. Răspunsul MDRAP a fost transmis pe 5 ianuarie 2017.  Potrivit punctului de vedere solicitat Ministerului Justiției, este nevoie de promovarea unui proiect de lege pentru rezolvarea situației juridice a terenului.
Necesitatea și importanța construirii unui nou spital au fost înțelese pe deplin de autoritățile publice locale. Acestea au dat curs inițiativei lansate de Asociația Noul Spital Brașov privind încheierea unui Protocol de Cooperare pentru acest proiect. Astfel, pe 3 ianuarie 2017, Protocolul a fost semnat de către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea, primarul Brașovului George Scripcaru și președintele Asociației Noul Spital Brașov, dr. Dan Grigorescu. Pe 9 ianuarie 2017, documentul a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Brașov, iar pe 28 ianuarie 2017, în ședința Consiliului Local Brașov.

Vă prezentăm textul apelului:

„Avem nevoie de un nou spital clinic județean de urgență, la Brașov!”

Situația de fapt a asistenței medicale spitalicești la nivelul județului Brașov este una critică. Structura pavilionară în care sunt dispuse spitalele din municipiul Brașov creează de ani de zile disfuncționalități în prestarea unui act medical de calitate. Numeroase locații au o situație patrimonială incertă, imobilele nefiind în proprietatea Județului Brașov, fapt care nu permite finanțarea unor investiții în clădirile respective. În consecință, multe dintre ele au ajuns într-o stare avansată de degradare. Actuala structură spitalicească la nivelul județului Brașov este dezavantajoasă atât din punctul de vedere al calității actului medical, cât și al criteriilor de cost-eficiență și face dificilă tratarea bolnavilor în conformitate cu protocoalele în vigoare și cu normele europene de acreditare.
În aceste condiții, se impune construirea unui nou spital clinic universitar de urgență, de interes județean, care să respecte normele europene, corect organizat și dimensionat conform nevoilor comunității.

Înțelegând necesitatea și importanța materializării acestui proiect, autoritățile administrației publice locale au sprijinit demersul Asociației Noul Spital Brașov, fapt concretizat în aprobarea unui protocol de cooperare între Ministerul Sănătății, Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și asociația menționată. Totodată, Municipalitatea a identificat un teren în suprafață de 11,45 hectare, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, potrivit pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire Spital Clinic de Urgență” în municipiul Brașov.
În acest sens, în luna august 2016 Instituția Prefectului Județul Brașov și Consiliul Județean Brașov au promovat un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind transferul respectivului teren din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului Brașov.
În urma corespondenței derulate la sfârșitul anului trecut între Consiliul Județean Brașov și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și a punctelor de vedere formulate de Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției, concluzia este că numai printr-o lege (nicidecum ordonanță de urgență) un teren poate fi scos din administrarea unităților de cercetare-dezvoltare din agricultură și silvicultură.

Așadar, avem nevoie de un proiect de act normativ privind transmiterea suprafeței de teren de 11,45 hectare, din domeniul public al statului și din administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, în domeniul public al Municipiului Brașov, în vederea construirii noului spital.
Avem nevoie de sprijinul Dumneavoastră și al tuturor parlamentarilor de Brașov în promovarea proiectului de lege care să dea o șansă reală sănătății brașovenilor prin asigurarea unor condiții de asistență medicală la nivel european.

Vă mulțumim!
Cu deosebită stimă,
Adrian-Ioan Veștea                                   George Scripcaru
Președinte Consiliul Județean Brașov            Primar Brașov

Dr. Dan Grigorescu
Președinte Asociația Noul Spital Brașov

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Petre
+5 #1 Petre 23-02-2017 19:51
Un apel neserios al celor doi politruci! Parlamentarii pot propune initiative legislative, nu proiecte de investitii pentru localitati. Ar fi bine ca cei doi politruci sa nu ii mai minta pe brasoveni spunand ca vor constructia spitalelor si aeroportului. Mai bine ar intocmi proiecte de investitii pe care sa le sustina la guvern. Nu va mai lamentati ca nu sunteti spijiniti de guvern!

unbrasovean satul de minciuni
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 30 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8297   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3637   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4096   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5656   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2426   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0950   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4694   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.0300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că amenzile date pentru cei ce nu respectă izolarea sau carantina sperie pe cineva?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter