myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. Încep modernizările în Staţiunea Râşnov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cel care coordonează la ora actuală administrarea orașului Râșnov, viceprimarul cu atribuţii de primar, Liviu Butnariu, a anunțat ieri investițiile plănuite în stațiune în acest an.

Astfel, în conferința de presă susținută la sediul PNL Brașov, a enumerat câteva planuri pentru infrastructura din Râșnov, atât pe sistematizare, cât și pe educație și sănătate. Și principalul obiectiv turistic va primi o atenție deosebită, după ce administrația locală a câștigat un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea cetății medievale.

Primăria Râșnov a căștigat proiectul din Cetate, deci ne vom putea apuca de treabă. Vor fi lucrări complexe, începând de la demolarea construcțiilor făcute de fostul administrator italian până la renovarea clădirilor în stare avansată de degradare, practic niște ruine acum, și construirea unui ansamblu de capele. De asemenea, se vor introduce și utilități, apă și canalizare”, a explicat edilul. (urmăriţi înregistarea video)

Din bugetul aprobat pentru 2017, în sumă de 61 de milioane de lei, circa 38 de milioane de lei sunt alocați pentru investiții, restul pentru administrarea curentă a localității.

Astfel, polinclinica va intra în renovare, care va fi mansardată și în care se va monta un lift exterior. De asemenea, imobilul va fi reabilitat termic, după care se va realiza un alt proiect pentru amenajarea cabinetelor și a spațiilor din interior.

La capitolul învățământ sunt prevăzute fonduri pentru izolarea termică exteriorară a școlilor şi amenajarea unor terenuri de fotbal și baschet, la şcoala generală nr. 2. Sunt prevăzute și proiecte noi, de executare a unui studiu de fezabilitate pentru creșa din Cartierul Primăverii și mansardarea grădinței din Piața Școlii, pentru mărirea numărului de clase.

La capitolul sistematizare se lucrează la drumul Glăjăriei, pentru care s-au alocat 4 milioane de lei, dintre care 2,8 milioane de lei sunt fonduri de la Progamul Naţional de Dezvoltare Locală.

Anul acesta se finalizează strada Izvorului și Caragiale, sub Pleașă. Apoi intrăm în cartierele ISR și Florilor. Licitația a fost atribuită, iar aici avem în vedere inclusiv partea de canalizare pluvială, iar cablurile vor fi introduse în subteran. În zona Chimica, licitația este în curs, iar până la sfârșitul lunii vom avea și executantul stabilit, pentru a începe și aici lucrările. Cât de curând vom finaliza și strada Mihai Viteazul, partea de trotuar și conducta de apă, iar pe Valea Cetății vom face o parcare de 200 de locuri. De asemenea, după Paști, vom da ordin de începere a execuției pentru colectorul de ape pluviale care va subtraversa DN73, unde se adună apa din Cartierul Doi”, a explicat Liviu Butnariu.

Sursa citată a continuat spunând că la Casa de Cultură din oraș este în curs de realizare Studiul de Fezabilitate pentru renovare și transformarea acesteia într-un centru cultural, cu Bibliotecă, Mediatecă și săli cu expoziții mai ales pentru locali. De asemenea, se va construi un lift pentru persoanele cu dizabilități, iar la etaj va funcţiona o sală pentru balet și alte activități pentru copii.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 11 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9202   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0467   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7275   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5150   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2286   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3447   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5156   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza vreodată podul hobanat din zona Sălii Sporturilor?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter