myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video Primarul George Scripcaru susţine că spitalul de la BRAŞOV trebuie să fie REGIONAL

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare s-a aflat astăzi la Braşov, pentru a semna contractul de finanţare pentru modernizarea transportului în comun prin achiziţionarea de către RATBV a peste 100 de autobuze, valoarea împrumutului fiind de 25 de miloane de euro, rambursabili în 9 ani. Detalii aici:  BRAŞOV. RATBv va achiziţiona 105 autobuze, cu bani împrumutaţi de la BERD

Cu această ocazie, au fost purtate discuţii şi cu privire la posibilitatea de susţinere din partea BERD şi a altor proeicte de importanţă majoră pentru judeţul Braşov, cum ar fi Aeroportul Ghimbav, Spitalul regional și Sala multifuncțională polivalentă, obiective aflate în diverse faze de realizare. Acesta a fost motivul pentru care la această întâlnire au participat, pe lângă primarul Geroge Scripcaru, viceprimarul Mihai Costel şi câţiva consilieri locali, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, ministrul Tineretului şi Sportului Marius Dunca, ca reprezentant guvernamental şi parlamentarii Adriana Roxana Mînzatu şi Izabella Ambrus.    

Pentru că Banca Europeană și-a exprimat deschiderea pentru sprijinirea acestor obiective, primarul George Scripcaru a spus că recomandabil ar fi ca fondurile necesare care ar putea fi alocate de administrația locală să fie cuprinse pe bugetul de anul viitor. 

Pentru că noul spital care se doreşte a fi construit la Braşov a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul acestei întâlniri, la discuţii au participat şi reprezentanţii Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, Dan Grigorescu şi Dorin Şaramet.

Aşadar, în prima parte a discuţiilor, reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale au prezentat stadiul în care se află acest proiect.

Primarul a făcut o prezentare a demersurilor întreprinse până în acest moment, atât la nivel local, cât şi la nivel central, precum şi faptul că Braşovul are o foarte mare nevoie de o astfel de facilitate, astfel că Muncipalitatea susţine construirea acestui spital şi se va implica, inclusiv financiar, în realizarea lui.

Ministrul Marius Dunca şi deputatul Roxana Mînzatu au completat această prezentare, atât în ceea ce priveşte susţinerea acestei investiţii la nivel guvernamental, cât şi stadiul în care se află proiectul de lege de trecere a 11,45 de ha la municipiul Braşov, care să completeze cele 7 ha aflate în proprietatea Municipalităţii, teren necesar edificării acestui spital.

Preşedintele CJ, Adrian Veştea (video), şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect şi totala deschidere pentru a îl sprijini. Afirmaţiile pe care le-a reluat în faţa jurnaliştilor la întoarcere sa de la Primăria Braşov la CJ, unde avea loc şedinţa de plen.

Reprezentanţii BERD au prezentat programul lor de asistenţă tehnică pentru construirea de spitale, program care este susţinut, în cea mai mare parte, din fonduri proprii şi şi-a manifestat interesul de a se implica în sprijinirea aceste investiţii.

În final, la propunerea primarului, s-a stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii Municipalităţii, parlamentarii de Braşov, reprezentanţii la nivel Guvernamental ai Braşovului, cei ai Consiliului Judeţean şi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, care să continue discuţiile cu BERD-ul pentru obţinerea acestei asistenţe tehnice. 

Amintim că clasificarea noului spital ca pe unul regional a creat disensiuni la nivel politic, mare parte dintre liberali şi userişti susţinând că proiectul va rămâne astfel la latitudinea Guvernului dacă va aloca fonduri pentru construirea lui.  

„Spitalul trebuie să fie regional. Acest lucru dă posibilitatea autorităţilor publice locale şi centrale să se implice în mod direct într-un asemenea proiect, dar şi Guvernul, respectiv ministerul de resort, care vor avea responsabilităţi în acest sens. Altfel, ne putem aştepta la o lipsă de implicare. Or, dacă vorbim de un spital regional, responsabilitatea este distribuită în mod legal. Cred că acum este un echilibru, iar cei de la BERD au spus că este important să existe o implicare şi responsabilitate din partea statului, mai ales că vorbim de un obiectiv public, nu de unul local. Prin Constituţie, dreptul la educaţie şi sănătate este garantat de către stat. Este o treabă firească şi logică. Am atins acest aspect cu cei de la BERD”, a declarat primarul. 

Practic, se va merge pe un parteneriat public-privat (PPP), ceea ce, de această dată, îi mulţumeşte şi pe repărezentanţii Asociaţiei Noul Spital Clinic de Urgență al Brașovului (ANSB), din care face parte şi dr. Dan Grigorescu. 

„Suntem foarte bucuroși că formula promovata încă de la începutul proiectului de ANSB privind acest tip de finanțare incluzând și managementul operațional ulterior (FM-PPP) a fost în mod super-profesionist explicată şi susținută și de doamna Venera Vlad (BERD România), care a și oferit un orizont de așteptare nesperat de apropiat. Paradigma obligatorie: proiectul să rămână al administrației publice locale, legea PPP să devină rapid realitate, iar zona guvernamentală să susțină proiectul declarându-l ca fiind o prioritate a acestuia și avizându-l/susținându-l fără să îi pună piedici birocratice”, a scris medicul pe pagina sa de facebook.  

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Dan Pavel
-1 #1 Dan Pavel 16-12-2017 13:03
Scripcaru are dreptate... Este singurul primar care știe ce face... DOBITOCILOR. ăsta e cuvântul potrivit....
Citat | Raportează către un administrator
Dan Pavel
-1 #2 Dan Pavel 16-12-2017 13:08
Nu vă m-ai lăsați manipulați....d e idioți.. SCRIPCARU primar veșnic.... Asta pentru cei care sunt ÎMPOTRIVĂ...
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 27 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9453   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4182   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9300   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7622   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2446   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4830   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5285   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.9100   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va continua creşterea AUR în intenţiile de vot ale românilor?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter