myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Consilierii locali PSD propun ca doi funcționari ai Primăriei să se ocupe și de activitatea Legislativului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Supăraţi că pe site-ul brasovcity.ro sunt promovate mai mult acţiuni ale Primăriei municipiului Braşov, nu şi ale Consiliului Local, grupul de consilieri locali PSD vor să propună înființarea a două posturi de consilieri în departamentul de comunicare al instituției, care să se concentreze și de activitatea Legislativului. 

Imobiliare.ro

„Având în vedere că postul de administrator public al municipiului este vacant, dar și bugetat în același timp, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, pentru transparență, corectitudine, dar și pentru ceilalți colegi consilieri locali ai orașului, propunem înființarea a două posturi de consilieri, în cadrul Primăriei Brașov. Mai exact, ne dorim înființarea unui post de consilier pe probleme de comunicare cu presa, dar care să gestioneze strict activitatea consilierilor locali. Respectiv, o persoană care să transmită presei activitatea din Consiliul Local, interpelările depuse, fie cele scrise, fie cele verbale, din ședințe, prezentarea proiectelor inițiate, orice activitate a consilierilor depusă în sprijinul comunității etc. Știm că există un birou de relații cu presa, în care lucrează câteva persoane care îl ajută pe purtătorul de cuvânt al Primăriei. Am evita astfel și cenzura care ne este aplicată nouă, consilierilor locali de la PSD, dar și cetățenilor acestui municipiu. Nu mai departe de ziua de ieri, când, după prima zăpadă, oameni au avut nemulțumiri pe care și le-au exprimat pe pagina de facebook a Primăriei, comentariile nefavorabile au dispărut”, a declarat Alexandra Crivineanu, consilier local, în conferința de presă susținută astăzi la sediul PSD Brașov.

Sursa citată a adăugat că va cere public responsabililor din cadrul Direcției Relații Comunicare - Primăria Brașov, în primul rând să actualizeze secțiunea dedicată Consiliului Local de pe site-ul public al Primăriei, întrucât acolo se găsesc doar rapoarte vechi de peste cinci ani. 

„La subsecțiunea #rapoarte de activitate# avem documente din 2012, 2013, ale unor persoane care nu mai sunt consilieri locali. La fel, regăsim și rapoarte de activitate ale comisiilor de specialitate din mandatele trecute, asta iată după mai bine de 2 ani ale unei noi componențe a Consiliului Local.

„Le reamintim celor din Primărie că noi, cei care formăm Consiliul Local, reprezentăm Legislativul și că activitatea noastră ar trebui să se reflecte și pe site-ul oficial al Primăriei. Este vădit că aceștia nu doresc expunerea noastră, drept dovadă că nu avem voie să postăm sau să comentăm decent la postările de pe pagina de Facebook. De asemenea, propunem înființarea unei pagini de facebook a Consiliului Local Brașov, acolo unde să avem acces toți consilierii, printr-o persoană de legătură, căreia să îi furnizăm, oricare dintre noi, indiferent de apartenența noastră politică, nu preferențial, materialele ce le dorim postate, desigur legate de activitatea noastră pentru comunitate: proiecte, inițiative, interpelări, luări de cuvânt, opinii etc. Să nu uităm că noi, consilierii locali suntem cei care aprobă proiectele importante, bugetul municipiului și ale serviciilor publice și instituțiilor subordonate, investițiile, iar primarul, viceprimarii și ceilalți angajați duc la îndeplinire ceea ce se aprobă în ședințele de CL”, a continuat Crivineanu.

Pentru al doilea post de consilier propus ar fi de preferat un jurist, după cum a precizat social-democrata, pentru a-i ajuta pe consilierii locali să inițieze proiecte de hotărâri, pentru că „nu toți avem pregătire de specialitate, nu toți avem timpul necesar pentru a studia legislația în vigoare. De aceea considerăm benefică prezența unei persoane cu studii juridice în relația cu consilierii locali”.

citiți și

Update BRAŞOV. „Război” pe Facebook cu Primăria

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 21-11-2018 09:35
Pițipoanca asta pesedemuistă vrea postaci plătiți din banii brașovenilor? Să-i plătească penalii roșii dacă vor reclamă....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 30 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8297   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3637   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4096   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5656   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2426   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0950   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4694   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.0300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că amenzile date pentru cei ce nu respectă izolarea sau carantina sperie pe cineva?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter