myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Lucrări de modernizare în spitale, finanțate prin fonduri europene nerambursabile

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din județul Brașov la servicii medicale de urgență”.

Imobiliare.ro

Astfel, investițiile derulate în perioada 2014 - 2018 sau aflate în desfășurare la nivelul unităților sanitare au putut fi finanțate prin fonduri europene nerambursabile pe partea de achiziții echipamente și aparatură medicală în ambulatorii și UPU/CPU. Contractul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. 

Prin intermediul acestui proiect, după cum se arată într-un comunicat al CJ Brașov, cel mai important spital din județul Brașov beneficiază de o alocare totală de 7.743.628,07 lei, din care 7.588.755,52 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Între beneficiarii proiectului se mai numără Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, cu o valoare totală a finanțării de 777.607,24 lei, și Județul Brașov, cu o alocare totală de 99.864 lei, alături de Municipiul Făgăraș (315.880,74 lei) și Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș (1.843.324,90 lei), astfel că valoarea totală a contractului ajunge la 10.780.304,95 lei.

Finanțarea neramburasabilă aferentă primei cereri de rambursare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov ar putea ajunge săptămâna viitoare în vistieria Consiliului Județean Brașov. Este vorba despre aproximativ 4,9 milioane de lei, bani pe care administrația județeană îi recuperează astfel pentru investițiile deja realizate.

De asemenea, a fost depusă o cerere de finanțare pentru proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Brașov”, derulat de Județul Brașov în parteneriat cu Ministerul Sănătății, municipiile Codlea, Săcele, Făgăraș și unitățile sanitare subordonate.

În altă ordine de idei, președintele CJ Brașov Adrian Veștea a vizitat din nou șantierul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru a verifica împreună cu managerul SCJU, dr. Călin Cobelschi, stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a corpului B din cadrul Pavilionului Central.

„Etajele V și IV mai trebuie racordate la rețeaua de apă și canalizare după care pot fi date în folosință, astfel că sperăm să le inaugurăm la începutul anului viitor. Mobilierul și aparatura din fiecare salon sunt noi și pregătite să fie montate. Etajele inferioare sunt în stadii de execuție intermediare, însă constructorul ne-a asigurat că se va încadra în termenele stabilite”, a menționat președintele CJ Brașov.

În ceea ce privește preluarea, continuarea și finalizarea acestor lucrări de către Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a avizat în Comisia Tehnico-Economică documentația transmisă de CJ Brașov și se așteaptă semnarea Ordinului de Ministru.

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea corpului B al Spitalului Județean, semnat de Consiliul Județean Brașov cu firma Romliant Construct SRL din Baia Mare, are valoarea de 24.372.679,46 lei, iar lucrările au început în vara anului 2017.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Optimac

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 26 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8074   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4186   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7166   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5312   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2484   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3222   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4580   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.7100   Scădere
Anunturi MyTEX

Vor face faţă autorităţile din România unei eventuale epidemii de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter