myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. „Parcaţi maşina şi continuaţi călătoria cu autobuzul!” este recomandarea autorităţilor locale

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice „Park and Ride” (parchează şi călătoreşte). Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Vineri, 8.00-12.30 şi 13.30-16.00), către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Propunerile pot fi transmise în perioada 18 decembrie 2018 - 11 ianuarie 2019.

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, care va fi votat în una din primele şedinţe ale Consiliului Local de anul viitor, se arată că, pe raza municipiului Braşov, Regia Autonomă de Transport deţine terminale modernizate cu cofinaţare europeană, în staţiile Poienelor, Saturn, Triaj şi Rulmentul, în cadrul cărora s-au amenajat deopotrivă şi locuri de parcare.

„Pentru evitarea supraaglomerării căilor rutiere şi totodată reducerea nivelului de poluare în municipiul Braşov, aceste parcaje se impun a fi exploatate şi utilizate pe conceptul «Park and Ride». Acest principiu presupune ca utilizatorul, conducătorul de autovehicul, după parcarea autoturismului, să-şi continue călătoria cu mijloacele de transport în comun dacă deţine abonament de călătorie valabil emis de RATBV”, este specificat în documentul citat.

 

Mai puţină poluare

Exploatarea parcărilor pe conceptul „Park and Ride”, din staţiile amintite, are ca principale beneficii evitarea supraaglomerării căilor de circulaţie rutiere şi reducerea nivelului de poluare, prin încurajarea şi motivarea conducătorilor auto pentru utilizarea mijloacelor de transport în comun.

Un capitol din Raportul de specialitate prezintă dreptul de a parca prin obţinerea abonamentului de călătorie şi asumarea prevederilor Regulamentului de către conducătorii auto, acces permis doar pentru autovehiculele ce nu depăşesc lungimea de 5 metri. De asemenea, vor fi interzise la parcare utilajele agricole, vehiculele industriale, rulotele, semiremorcile, autoutilitarele, cu lungime mai mare de 5 m, prevedere similară prevăzută şi în Regulamentul de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov.

Edilii mai propun şi câteva norme privind circulaţia autovehiculelor, în sensul stabilirii unor reguli de conduită pentru conducătorii auto, astfel încât circulaţia auto şi pietonală să se desfăşoare în condiţii depline de siguranţă şi fluidizare a traficului.

În Regulamentul aflat în dezbatere sunt trecute atât modalitatea de eliberare a abonamentelor şi tarifele, cât şi sancţiunile care se pot aplica în cazul încălcării de către conducătorii auto a prevederilor documentului, ultimele pentru descurajarea faptelor şi acţiunilor care ar avea ca rezultat accidente, blocaje sau care ar pune în pericol siguranţa şoferilor şi a pietonilor deopotrivă. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Pro Romania

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 18 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8582   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0972   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3220   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5132   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1126   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4839   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9000   Creștere
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că există interes politic pentru realizarea auostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter