myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Poliţiştii şi lucrătorii din penitenciare se pregătesc de noi proteste

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat noi proteste ale poliţiştilor, lucrătorilor din penitenciare şi rezerviştilor, în zilele de 7 şi 8 februarie, în faţa M.A.I., a Ministerului Justiţiei şi a Parlamentului.

Potrivit comunicatului de presă transmis, aceştia cer condiții de lucru mai bune, o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. 

Astfel, în data de 7 februarie 2019, începând cu ora 9.00, ofițeri și agenți de poliție și penitenciare alături de rezerviști militari vor protesta în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, după care, începând cu ora 12.00, protestaraii se vor muta la sediul Ministerului Justiției. Manifestarea de protest va continua în 8 februarie, începând cu ora 8.30, în faţa Parlamentului.

„Acțiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune ale instituțiilor amintite dorim să atragem atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate. Printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific «În Serviciul Patriei» (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) și contribuția individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108)”, se arată în comunicatul FSANP.

Sursa citată precizează că pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, alocațiile bugetare aferente îmbunătățirii condițiilor de lucru și asigurării dotărilor și logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de trei ori mai mici în 2019 față de 2017, în pofida faptului că bugetul instituțilei a avut un trend crescător.

La acțiunile de protest organizate de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor şi Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională sunt invitați să participe toți angajații și rezerviștii din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Aceştia ameninţă că, în cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor la acțiunile de protest, manifestările vor continua pe termen nelimitat.

foto: Arhiva TEX

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Pristanda
0 #1 Pristanda 04-02-2019 19:02
Păi ieșiți odată în stradă , că de vre-o câteva luni tot amenințați ,dați din clanță și vă bateți cu pumnul în piept ,iar ministresei de interne i se rupe'n paișpe.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FEG Education

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 17 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9473   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1999   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7880   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5309   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3177   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.8500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord ca la anumite evenimente să se intre doar cu certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter