myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Sportul favorit al PSD

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Lucrurile sunt extrem de dificile prin prisma legislaţiei greoaie. Dacă în România nu vom ajunge să construim 200 - 250 km de autostradă într-un singur an nu vom putea niciodată să recuperăm decalajul faţă de alte ţări. Nu e vina vreunui ministru anume, ei sunt demnitari, fie că vorbim de PSD sau de alţii. Acum doi ani erau tehnocraţii, care nu au făcut mare diferenţă faţă de miniştrii politici, poate chiar mai puţin. Vorbim de o problemă de sistem. În ultimii doi ani s-a încercat eliminarea, distrugerea unor grupuri de interese care mai mult încurcau, fie că sunt funcţionari de la minister, care erau înţeleşi. Nu demnitari, ci funcţionari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, încât să existe blocaje, iar ele să fie perpetuate, aceşti constructori să depună claim-uri la Ministerul Transporturilor că li se pun oprelişti în construcţii. Aceste descoperiri sunt de notorietate. (...) Sunt foarte mulţi funcţionari care blochează, din frică sau din interese proprii”.

Declarația de mai sus aparține unui vicepreședinte al PSD, Gabriel Zetea și ea ridică unele semne de întrebare. Mai întâi, dacă „sunt de notorietate” asemenea practici, de ce vicepreședintele PSD a refuzat net să dea vreun nume? Apoi, dacă este vorba despre „o problemă de sistem”, care durează de multă vreme, de ce PSD nu a făcut nimic sau mai nimic pentru rezolvarea ei? OK, să zicem că tehnocrații, liberalii, pediștii, udemeriștii au fost incapabili, cât au guvernat, să demanteleze acest sistem atât de nociv și care ține în loc dezvoltarea României. Dar, dacă socotim, din 2000 până acum, PSD a fost la guvernare mai mult de jumătate din timp. Ce a făcut, în toată această perioadă pentru anihilarea „grupurilor de interese” despre care narează acum pe ton acuzator vicepreședintele Zetea? Ce i-a împiedicat pe premierii și miniștrii Transporturilor puși în funcții de PSD să dea afară acei funcționari din minister care blocau construcția de autostrăzi, ba chiar, dacă era cazul, să-i acționeze în instanță, laolaltă cu firmele cu care erau înțeleși? Pentru că, la urma urmei, a afecta infrastructura rutieră a României prin blocarea construcției de autostrăzi poate fi privită drept o chestiune care amenință siguranța națională, așa cum este aceasta definită de lege... Și cine i-a împiedicat pe cei din PSD să modifice, având majoritate în Parlament, legislația pe care acum vicele Zetea o acuză că e „greoaie”? Sau de ce Guvernul, despre care știm că este ahtiat după ordonanțe de urgență, n-a modificat legislația din domeniul transporturilor și a achizițiilor publice, pentru a facilita rezolvarea acestei „probleme de sistem”? Mai ales că, spre deosebire de alte OUG-uri, în acest caz chiar se putea motiva caracterul de urgență...

În absența unor răspunsuri credibile și argumentate la aceste întrebări - elementare, la urma urmei – tare mi-e că declarația vicepreședintelui PSD amintit mai sus nu-i decât o altă fază din sportul preferat al social-democraților conduși de Liviu Dragnea: „Dacă nu facem nimic, măcar să dăm vina pe alții”. Au fost multinaționalele, Soros, #rezist, băncile lacome, opoziția, Uniunea Europeană, acum au venit la rând niște funcționari din Ministerul Transporturilor.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 03 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8378   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3085   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3598   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5522   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1736   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4735   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6800   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile s-au grăbit cu luarea măsurilor de relaxare?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter