myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Corupție? Nici vorbă!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Europarlamentarul luxemburghez Frank Engel, președintele Partidului Creștin Social, a povestit o întâmplare cu prim-ministrul român, Viorica Vasilica Dăncilă. petrecută la Bruxelles, înainte ca sus-numita să ia cuvântul în plenul Parlamentului European și să se rățoiască la asistență: “Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncilă, înainte de a vorbi în fața plenului, a venit la grupul socialist, iar cei de acolo i-au reproșat problemele legate de corupție în România. Și dânsa a zis că nu e adevărat, nu există corupție în Romania, ci este vorba doar despre o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulțumi cuiva. Mi s-a părut extrem de ingenios să vorbești de o diferență culturală. Practic, aș putea să-mi cumpăr direct o decizie favorabilă în justiție, dar asta nu ar înseamna că sunt corupt sau că aș corupe pe cineva… Nu, doar aș avea un comportament cultural specific”.

MyTex - Stiri Online Brasov

O primă observație, aici: europarlamentarul luxemburghez este puțintel în urmă cu realitățile românești, cel puțin într-o privință: azi nu se mai cumpără o decizie favorabilă în justiție. E mai ieftin și mult mai sigur să se schimbe legile, prin ordonanțe de urgență, în sensul dorit de mai-marii zilei care au probleme în justiție, și să se adopte reglementări care să scoată din pușcării corupți, violatori, tâlhari…

În rest, nu știu cine a sfătuit-o pe d-na Dăncilă să ofere acea explicație (singură mă îndoiesc foarte tare că a fost în stare s-o născocească…), dar e o dovadă că penibilul n-are limită în Guvern și la Partid, pe-acolo. Și că nu doar pe noi, românii de rând, ne cred proști și încearcă zilnic să ne aburească guvernanții aceștia, ci și pe politicienii europeni, chiar pe cei din familia lor politică!

Va să zică, nici vorbă de corupție în România! Dacă un politician e prins luând echivalentul a peste un milion de euro de la o firmă care a obținut niște contracte grase cu statul în zona pe care acel politician o controlează, dacă există martori și dovezi că și-a folosit puterea și influența în favoarea acelei firme, nu e corupție, nici vorbă! Este doar o manieră culturală diferită de mulțumire din partea firmei norocoase! Numirea unor politruci în funcție contra unor sume de bani (procedeu devoalat chiar de Curtea Supremă de Justiție) nu e nici ea corupție, ci un gest firesc de gratitudine, pe care europenii n-au cum să-l înțeleagă… chestie de diferență culturală. Banii primiți de niște funcționari ai statului pentru a “restitui” unora proprietăți la care nu au dreptul nu reprezintă corupție, Doamne ferește, ci o modalitate de exprimare a recunoștinței care trebuie aplaudată, nu condamnată penal.

Știți cât ne costă anual această “manieră diferită, cultural vorbind, de a mulțumi cuiva” invocată, drept explicație, de d-na Viorica? Peste 15% din produsul intern brut, adică vreo 38 de miliarde de lei, potrivit ultimului raport asupra corupției prezentat în Parlamentul European.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Vi, 29 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8426   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3517   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5273   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1635   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4760   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter