myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Social-democratul Raul Constantina atrage atenția că la Sânpetru se dorește înființarea unei baze sportive, deși jumătate din comună nu e racordată la canalizare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consilierii locali ai PSD Sânpetru au cerut, în cea mai recentă ședință a deliberativului din localitate, să anuleze întreaga ordine de zi. Inițiativa vine după ce Primarul a convocat o ședință de îndată prin care, consideră social-democrații, se încerca să se ia niște hotărâri total ilegale. Executivul propunea aprobarea studiilor de fezabilitate pentru construirea unui bazin de înot (clădire de 3 nivele), construirea unei săli de sport (clădire de două nivele cu tribună), construirea unei baze sportive (teren de fotbal), și construirea și dotarea căminului cultural.

MyTex - Stiri Online Brasov

„Propunerile, în sine nu sunt ceva dăunător. Adică suntem de acord cu necesitatea unor astfel de investiții, chiar dacă mai sunt lucruri de făcut. Cetățenii ne reamintesc despre necesitatea unor trotuare, în lipsa cărora se produc accidente, sau despre faptul că jumătate din comună nu este racordată la canalizare. Însă, în cazul de față, decizia construirii de bazine de înot și a terenurilor de sport s-a luat fără consultarea prealabilă a populației  - obligatorie în acest caz, fără avizele premergătoare de la vecinii de amplasament – obligatoriii în acest caz. Felul în care a fost făcută convocarea era, poate cea mai mică dintre probleme, de pe o adresa de yahoo, nicidecum de pe adresa publică a instituției”, ne-a explicat Raul Iuliu Constantina, liderul grupului PSD din Consiliul Local Sânpetru.

Alesul social-democrat consideră că nu există un caracter de maximă urgență sau forță majoră care să necesite organizarea unei ședințe de îndată, un lucru rămas neexplicat de inițiatorii proiectelor de hotărâri.

„La dosar nu erau atașate nici măcar toate documentele necesare: extrase, devize estimative, avize prealabile. Cele atașate aveau nevoie de studiu, iar convocarea din scurt a ședinței nu permitea acest lucru. Rămâne o singură ipoteză: cineva a dorit să se treacă repede cu vederea văditele lipsuri ale propunerilor, în primul rând, absența unor documente absolut necesare. Pornim de la un fapt, că în decursul ultimilor ani au fost eliberate mai multe adeverințe în care se atesta faptul că nu exista disponibil de teren în proprietate publică și privată a UAT Comuna Sânpetru. Deodată apar terenuri, indicate pentru ridicarea construcțiilor din proiectele de hotărâre, fără ca să existe o hotărâre de Consiliu privind alocarea destinației terenurilor proprietate publică ca terenuri care au destinație de construcții utilitate publică, iar procedura de schimbare a destinației acestora nu a fost avizată de CL. Primarul a inițiat o serie de demersuri juridice cu angajarea răspunderii întregii Unități administrativ teritoriale, fără avizul obligatoriu al forului deliberativ, ca întreg și prin comisiile sale de specialitate. În corpul proiectului de hotărâre nu a fost atașat contractul de consultant și nici sumele necesare acestor tipologii de contracte. Nu există alocare bugetară avizată de Consiliul Local pentru achiziția publică numită contract de consultanță privind studiul de fezabilitate și amplasament teren. Iată care sunt problemele care ne-au atras atenția că ceva nu e în regulă. Primarul Comunei Sânpetru a dorit să forțeze mâna Consiliului Local în a săvârși fapte de natură penală. S-a folosit de amenințări, precum și de un întreg arsenal de fapte nedemne funcției publice pe care o deține. Chiar și când va reveni, dacă va reveni, cu aceste proiecte de hotărâre, le vom privi cu mai mare atenție”, a declarat consilierul local. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Vi, 29 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8426   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3517   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5273   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1635   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4760   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter