myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Baza sportivă „Torpedo” din Zărneşti va fi refăcută complet

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul oraşului Zărneşti, Alexanfru Igrişan, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că Baza sportivă „Torpedo” din localitate va fi refăcută cu bani guvernamentali, prin Ministerul Dezvoltării. Lucrările, în valoare de 18.686.663,86 lei, TVA inclus, vor fi făcute de Compania Naţionala de Investiţii, după care obiectivul va fi preluat de autoritatea locală. 

MyTex - Stiri Online Brasov

„Investiţia se va realiza pe amplasamentul bazei sportive, realizată în anii '50, dar neutilizată de mai bine de trei decenii. A fost constituită dintr-o serie de clădiri şi amenajări, se întinde peste şase parcele de teren, cu o suprafaţă totală de 41.871 mp. Pe amplasament se află, în acest moment o clădire care a avut în trecut utilizări multiple, legate de activităţile din baza sportivă; fundaţie dezafectată; tribune ale terenului de fotbal, de asemenea dezafectate, aflate într-o stare pronunţată de degradare. De asemenea, pe amplasament s-a mai aflat un teren de fotbal. De jur împrejurul terenului este amenajată o pistă de alergări cu şase culoare, care odată avea acoperire de zgură. Aceasta a fost invadată de vegetaţie. Lucrările de reabilitare a construcţiilor şi amenajărilor existente nu sunt un impediment în acţiunea de a dota Zărneştiul cu o bază sportivă la nivel contemporan. Faptul că terenul există, mare parte din dotări pot fi parţial utilizate sunt avantaje importante în demersul de construire”, a explicat primarul.

Potrivit proiectului, iniţiat în 2017, clădirea operativă va fi reabilitată, pentru a adăposti un centru de antrenament şi competiţii de box, cu ring de box, vestiare, spaţii pentru sportivi şi spaţii pentru spectatori. Fundaţia dezafectată va fi demolată, iar pe amplasamentul său se va construi o a doua clădire operativă. 

Structurare:

Baza sportivă din Zărneşti se va desfășura pe o suprafață de cca 4,2 ha, pe care se vor realiza șapte obiecte.

„Am considerat obiect 0 – amenajările de teren, atât cele pentru terenurile de sport cât și cele peisagistice. Începând cu 1 am numerotat clădirile ce urmează a se reamenaja sau edifica pe amplasament”, se arată în raportul proiectului.

Obiectul 0 – amenajări exterioare – va conține următoarele elemente:

- lucrări de sistematizare verticală și amenajări peisagistice

- teren de fotbal

- pistă de alergare

- două terenuri tenis

- dotările de incintă – rețele de incintă.

Obiectul 1 – Sala de box și fitness

În momentul de față există construită o clădire cu amprenta la sol de 565 mp, în regim de înălțime Parter. Ea este realizată din zidărie portantă de cărămidă pe fundații din beton simplu și acoperită cu un acoperiș cu structură de ferme metalice și învelitoare de șindrilă bituminoasă. Pereții se termină la cota superioară cu o centură din beton armat. Pe această centură este montat un acoperiș din ferme metalice, cu învelitoare din șindrilă bituminoasă pe astereală din scânduri.

Obiectul 2 – Corpul de cazare

Pe amplasamentul pe care urmează a se edifica corpul de cazare există fundația unei clădiri care nu a mai fost vreodată construită, actualmente dezafectată. Această construcție va fi înglobată în infrastructura clădirii propuse. Asupra ei vor surveni intervențiile necesare pentru realizarea noii infrastructuri. Fundația este realizată din beton armat, de formă rectangulară în plan, cu adâncime variabilă. Are patru pereți diafragme din beton armat turnate monolit, cu grosimea de 60 cm și adâncime între 150 cm și 220 cm. Latura lungă a fundației este pe direcția N-S, având o lungime de cca 50 m, latura scurtă, pe direcția E-V cu lungime de cca 20 m. Construcția nu este finisată. Aspectul său este de beton sclivisit aparent.

Obiectul 3 – Cafeteria

Terenul pe care urmează a se construi cafeteria bazei sportive este momentan liber de construcții. Clădirea ce se va edifica în cadrul bazei sportive va adăposti funcțiunea comercială a acestei baze. În cadrul acestei funcțiuni comerciale se vor desfășura activități de comercializare materiale sportive de mici dimensiuni precum și băuturi răcoritoare, ceai, cafea. În aceeași clădire se află și postul mașinii de intervenție în situații de urgență.

Obiectul 4 – Vestiare și tribune

Terenul pe care urmează a se construi tribunele și vestiarele terenului de fotbal este momentan neconstruit. Clădirea ce se va edifica în cadrul bazei sportive va adăposti funcțiunea de vestiare pentru echipele de fotbal, vestiar pentru arbitri, cabinet medical pentru prim ajutor și spații tehnice.

Obiectul 5 – Cabina poartă

Terenul pe care urmează a se construi clădirea este liber de construcții. Clădirea ce se va edifica în cadrul bazei sportive va adăposti funcțiunea de cabină de poartă cu încăpere pentru paznic și cabină WC.

Obiectul 6 – Vestiare tenis

Terenul pe care urmează a se construi vestiarele este liber de construcții. Clădirea ce se va edifica în cadrul bazei sportive va adăposti funcțiunea de vestiare pentru jucătorii de tenis care închiriază cu timp limitat terenurile.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 02 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8419   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3293   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4413   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5077   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2487   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2062   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4757   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2900   Creștere
Anunturi MyTEX

Este bine că începând de astăzi se redeschid şcolile pentru clasele terminale?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter