#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Autoritățile locale au demarat procedurile pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Tineret din 2024, potrivit președintelui CJ Adrian Veștea

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Recent au apărut în spațiul public informații potrivit cărora în 26 martie 2019, prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a transmis o scrisoare de intenție președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, privind candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret (JOT) în anul 2024, la Brașov.

„Dincolo de susținerea pe care Guvernul României, indiferent de coloratura politică, este firesc s-o acorde organizării unui eveniment de talie mondială în țara noastră, așa cum este Olimpiada de iarnă pentru Tineret, trebuie menționat faptul că fără acordul și implicarea autorităților administrației publice locale din județul Brașov, acest proiect nu s-ar fi putut contura și apoi transpune în practică. Demersurile privind găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din anul 2024, de către județul Brașov, au pornit, firesc, de la autoritățile locale”, a transmis președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Sursa citatyă a precizat că, după discuții preliminare între primarul Brașovului, George Scripcaru, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, în 26 septembrie 2018 au demarat oficial procedurile privind pregătirea candidaturii județului Brașov pentru a fi gazda JOT din 2024, odată cu stabilirea membrilor Comitetului de Organizare. În această structură au fost incluși președintele Consiliului Județean Brașov, primarii din Brașov, Râșnov, Predeal și Fundata, managerul Complexul Sportiv Cheile Grădiște, președintele și secretarul-general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ministrul Tineretului și Sportului, precum și șefii federațiilor române de sporturi de iarnă.

„Până în prezent, membrii Comitetului de Organizare au avut mai multe întâlniri de lucru, atât la Casa Olimpică din București, cât și la Brașov, în cadrul cărora au analizat atuurile județului Brașov pentru a găzdui o asemenea competiție de nivel mondial, baza materială existentă, investițiile care mai trebuie făcute în bazele sportive și în omologarea acestora, precum și necesitățile financiare, conturând elementele definitorii ale dosarului de candidatură. La finele lunii noiembrie 2018, în cadrul Adunării Generale a Comitetelor Olimpice Naționale care a avut loc la Tokyo, președintele COSR Mihai Covaliu le-a prezentat în premieră reprezentanților CIO intenția României de a candida pentru organizarea JOT 2024 în județul Brașov”, a comunicat Veștea.

În 22 martie 2019, Adrian Veștea, George Scripcaru - primarul Brașovului, Liviu Butnariu - primarul Râșnovului, și Lucian Adam - primarul Predealului, au semnat și au transmis la Laussanne, președintelui Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, scrisoarea de suport a autorităților locale pentru candidatura Brașovului la JOT 2024.

„Dorim să vă exprimăm susținerea fermă a candidaturii României pentru a găzdui ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice pentru Tineret în anul 2024, în județul Brașov, în parteneriat și cu ajutorul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Nu vom precupeți niciun efort pentru a duce acest proiect la bun sfârșit, în spiritul valorilor olimpismului și al Cartei Olimpice”, se precizează în scrisoare. Cu acest prilej, autoritățile brașovene l-au invitat oficial pe președintele CIO, alături de experții săi, să viziteze Brașovul cât mai curând.

„Exact cum ne-am obișnuit în decursul timpului, sarcinile cele mai importante în ceea ce privește buna organizare și desfășurarea unei competiții mondiale de nivelul Olimpiadei de Iarnă pentru Tineret vor reveni autorităților locale brașovene, autorități pe care anumite persoane, dornice să acumuleze capital politic cu orice preț, tind să le omită. După succesul organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2013, la Brașov, ne dorim șansa de a fi gazdele unei întreceri sportive de o amploare și mai mare, iar pentru acest lucru administrația publică județeană și primăriile localităților Brașov, Predeal, Râșnov și Fundata au pus bazele unui parteneriat solid cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Desigur, așteptăm implicarea în proiect a actualului guvern – care este posibil să nu mai fie în funcție la momentul 2024 –, prin finanțarea investițiilor de care Brașovul mai are nevoie. Avem în trecutul apropiat un exemplu elocvent: investițiile în infrastructura de sporturi de iarnă pentru FOTE - 2013 au fost realizate de Guvernul Boc, iar la inaugurarea bazelor sportive au participat reprezentanții Guvernului Ponta”, a menționat Adrian-Ioan Veștea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter