myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video CJ Brașov riscă să piardă fonduri europene pentru managementul integrat al deșeurilor, din cauza unei contestații

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru ca Brașovul să se conformeze cu prevederile legale în domeniul gestionării deșeurilor, obiective asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, Consiliul Județean (CJ) Brașov a demarat procedura de accesare de fonduri prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru realizarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Brașov”. În acest sens, s-au parcurs etapele prevăzute de lege, dar proiectul a fost întârziat în aplicare din cauza contestaților. 

Imobiliare.ro

Vicepreşedintele CJ Braşov, Imelda Toaso, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că proiectul este unul extrem de important pentru judeţ şi de aceea forul judeţean va face demersurile necesare „pentru a nu se pierde timp preţios şi a se risca pierderea unei finanţări europene”.

Potrivit acesteia, proiectul a fost demarat din anul 2017, când s-a aprobat achiziţionarea serviciilor de consultanţă pentru pregătirea şi implementarea acestuia. Valoarea contractului de consultanţă a fost estimat la 5,4 milioane de lei.

„Am demarat proiectul încă din anul 2017, s-a aprobat achiziționarea serviciilor de consultanță pentru pregătirea și implementarea acestui proiect, dar această procedură s-a blocat de mai multe ori. În timpul evaluării, am avut o contestaţie care a ajuns până la Curtea de Apel Brașov, dar a fost soluţionată în favoarea CJ. După finalizarea evaluării, în august 2018, ofertantul clasat pe locul II a contestat comunicarea, formulând o plângere la Tribunalul Braşov. Sentinţa a fost şi de această dată în favoarea CJ. La Curtea de Apel Brașov s-a judecat, în acest an, recursul şi avem o sentinţă definitivă tot în favoarea CJ, dar în această săptămână am primit o citaţie de la ÎCCJ. Prin urmare, ofertantul contestă în continuare această procedură de achiziţie, dorind să blocheze acest proiect foarte important pentru judeţul Braşov. Termenul a fost stabilit pentru 6 noiembrie”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, care a explicat şi anul trecut care sunt dificultăţile întâmpinate în realizarea procedurii (video). 

Până la data limită de depunere a ofertelor, respectiv 30 ianuarie 2018, s-au depus 6 oferte. În urma evaluării ofertelor, un ofertant a fost descalificat, întrucât nu a îndeplinit cerințele minime de calificare. De la acesta a început seria contestațiilor.  

„În condițiile în care, prin această achiziție urmărim angajarea unor specialiști care să contureze sistemul de management integrat al deșeurilor la nivelul județului, pornind de la situația actuală și necesitățile din teren, până la realizarea investițiilor care să ducă la modernizarea colectării, reciclării, tratării și depozitării deșeurilor, și astfel la respectarea normelor de mediu impuse la nivel european și implicit la protejarea sănătății locuitorilor din acest județ, consider de rea-voință acțiunea contestatarului care dorește prin orice mijloace blocarea proiectului. Procesul de achiziție a fost urmărit de observatorii desemnați de Autoritatea Națională de Achiziții Publice, toate procesele-verbale din timpul evaluării și raportul final poartă semnătura lor, fără consemnarea vreunei abateri privind respectarea legislației în domeniu”, a explicat Imelda Toaso.

 

Ca urmare, juriștii din cadrul CJ pregătesc întâmpinarea la cererea de strămutare a procesului și o cerere de preschimbare a termenului de judecată, pentru a nu se pierde finanțarea.  

„De altfel, o prioritate care a fost prevăzută în cadrul proiectului de management al deșeurilor este închiderea depozitelor de deșeuri menajere neconforme din județ. În acest sens, prin HCJ nr. 123/02.03.2017 s-au alocat fonduri UAT-urilor pe raza cărora se află depozitele neconforme, în vederea demarării procedurilor premergătoare închiderii: reglementare situații juridice amplasament, realizare studii de fezabilitate, obținere avize și acord de mediu. Aceste etape au fost parcurse, iar în cursul acestei săptămâni s-a dechis o linie de finanțare prin Administrația Fondului de Mediu, pentru închiderea depozitelor neconforme. Împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO MEDIU în Domeniul Salubrizării Localităților din Județul Brașov sprijinim autoritățile locale, astfel încât până la data-limită de depunere, 10 iunie 2019, să aibă cererile de finanțare complete”, a adăugat reprezentantul CJ Brașov.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Costea Ion
0 #1 Costea Ion 13-04-2019 12:05
Ce nație mai este și madama asta? Nu ne mai săturăm odată să numim toate viniturile, toți veneticii? După aceea ne mirăm că ne vînd pe doi bani, că nu ne reprezintă, că ne fură pe rupte....
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
0 #2 Raoke Kaka 13-04-2019 15:44
Asta ce nație mai este?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 27 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8332   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3890   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3759   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5616   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1169   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4712   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5600   Creștere
Anunturi MyTEX

Se va descurca județul Braşov cu 12 paturi de ATI complet echipate?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter