myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Şefa IŞJ Ariana Bucur: „Nu se mai poate discuta despre o nemulțumire a personalului din învățământ legată de salarizare”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În conferinţa de presă susţinută zilele trecute la sediul PSD, Ariana Bucur, inspector școlar general ISJ Brașov, a făcut o analiză a acţiunilor actualului Guvern care a luat „măsuri reparatorii” în beneficiul dascălilor, concluzionând că aceştia nu mai au la ora actuală de ce să se plângă.  

„Guvernul PSD a reușit să plătească hotărârile judecătorești, iar cu această ocazie se încheie, practic, toate diminuările salariale din perioada PDL, începute în 2008 și de atunci, în tranșe. Banii aceia au fost restituiți personalului din educație. Așadar, cu această ocazie, în luna aprilie, am încheiat plata acestor hotărâri. Rămâne în continuare de achitat o parte legată de dobânzile aferente acestor hotărâri judecătorești. Cu alte cuvinte, considerăm că anul 2019, capitolul legat de acea tăiere nedreaptă de salarii, în sfârșit, s-a încheiat. Cert este că hotărârile judecătorești, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, în județul Brașov au fost achitate până la această dată. Deci marea majoritate a personalului didactic și-a primit banii”, a declarat Ariana Bucur.

Sursa citată a amintit şi de o altă măsură, cea legată de un spor acordat personalului care lucrează în învățământul special, cu copiii cu deficiențe, cerințe educaționale speciale. Este vorba despre 15% din salariu care se acordă personalului din unitățile școlare și din Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale.

„De asemenea, încă o măsură reparatorie, este acordarea unui procent de 10% personalului de conducere și personalului din inspectoratele școlare, un spor neuropsihic. Toate acestea sunt rezultatul aprobării Legii 61, respectiv a Ordonanței 41, care aduce modificări și completări la Legea 153/2017. Din acest moment, nu se mai poate discuta despre o nemulțumire a personalului din învățământ legată de salarizare. Cred că este momentul ca toți cei implicați în educație să se focuseze acum de activitatea didactică, pentru cele două luni de zile dinaintea examenelor naționale. În acest fel putem ține fruntea sus în fața copiilor și părinților acestora sub aspectul veniturilor materiale. Aș dori să mai subliniez că, față de anul anterior, practic există o majorare salarială de aproximativ 36%, deci este o realizare a acestui guvern, care trebuie recunoscută”, a menţionat social-democrata Ariana Bucur.

Apoi, cea aflată în fruntea Inspectoratului Şcolar General Braşov a adus în discuţie proiectul demarat de Ministerul Educației Naționale, care vizează dotarea unităților școlare cu table interactive și dotarea elevilor cu tablete.

„Suntem în era digitalizării, a Revoluției industriale IV și încercăm să dotăm unitățile școlare cu mijloace moderne. Categoric, pe lângă această dotare va trebui să se desfășoare și o formare a personalului didactic care va exploata aceste mijloace de învățământ, astfel încât activitatea să fie cât mai atrăgătoare pentru copii. Există un proiect cu acronimul CRED în care urmează să fie formate, la nivel național, 55.000 de grade didactice pentru noile programe lansate acum doi ani de zile, în cadrul acestui proiect realizându-se și resurse educaționale deschise, care să poată fi exploatată de pe toate aceste device-uri cu care să fie dotate unitățile școlare. Cu alte cuvinte, salarizare bună, dotarea urmează, suntem pe drumul cel bun”, a concluzionat Ariana Bucur.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 22-04-2019 19:53
Măi, dar nu s-a gândit nimeni de la pesedea că salariile ăstea uriașe acordate bugetarilor tot privatul le va plăti? Că nu s-a făcut nici-o corelare între măriri și rentabilitate, eficiență sau utilitate a „muncii” prestate de marea majoritate a bugetarilor. În cazul de față, procentul de absolvenți analfabeți funcțional este în creștere, spre exemplu. De ce se mai măresc atunci salariile dascălilor dacă nu sunt și rezultate?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 03 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8378   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3085   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3598   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5522   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1736   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4735   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6800   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile s-au grăbit cu luarea măsurilor de relaxare?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter