myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Capcane moderne, cu monitorizare, pentru şobolani

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Brașovul este primul oraș din țară care a trecut la montarea unor noi sisteme necesare campaniilor de deratizare a domeniului public.

MyTex - Stiri Online Brasov

„Pentru a crește gradul de siguranță, în primul rând pentru a evita intoxicațiile accidentale la alte animale sau chiar la oameni, dar și pentru a crește eficiența și durata de exploatare, împreună cu reprezentanții municipalității am luat decizia de a schimba sistemul utilizat în campaniile de deratizare a domeniului public”, a delarat Corina Ion, reprezentantul firmei care a câștigat contractul privind serviciul de dezinfecție, dezinsecție și deratizare pe domeniul public al muncipiului Brașov. 

Până acum, stațiile de intoxicare - care sunt de fapt un fel de capcane pentru șobolani, în care aceștia găsesc substanța utilizată ca otravă - erau din carton. Noile recipiente sunt dintr-un plastic extrem de dur, cu încuietori care le fac accesibile doar angajaților noștri, sunt foarte greu de deteriorat și oferă siguranță, fiind adaptate astfel încât să efectele să se aplice doar rozătoarelor, după cum a adăugat sursa citată.

Stațiile de intoxicare sunt de două feluri: o cutie asemănătoare cu un cub cu latura de aproximativ 25 cm, care se fixează pe garduri de metal sau stâlpi subțiri și o instalație asemănătoare unei țevi de canalizare din apartamente, care se fixează de o placă de beton îngropată. Dispozitivul are o cameră de depozitare a otrăvii și două orificii prin care rozătorul poate intra și ieși din dispozitiv. Produsele folosite sunt Colbrom pastă și Deration bloc, ambele având ca substanță activă Bromadiolone.

„Produsele atrag rozătoarele, acestea ingerează o anumită cantitate și apoi pleacă. Substanța este extrem de toxică pentru rozătoare și acestea mor ulterior, în galerii”, a explicat Corina Ion.

Montarea dispozitivelor în spațiile publice (parcuri, la platforme de gunoi etc) a început din 11 aprilie. Zonele în care au fost montate sunt Drumul Cernatului, Noua, Astra 1 și 2, iar acum a început montarea în Astra 3. În total vor fi montate 14.080 de astfel de dispozitive, iar până acum au fost amplasate aproximativ 3.000. Dispozitivele sunt montate permanent și, în funcție de rezultatele monitorizării pe care serviciul de specialitate din cadrul primăriei o va face, vor fi utilizate în cele trei campanii anuale de deratizare sau de câte ori este nevoie. De asemenea, va exista o hartă digitală care va cuprinde locul și numărul fiecărui dispozitiv, acestea fiind astfel mai ușor de gestionat.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Ma, 26 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8415   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4172   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4384   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5621   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2505   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1804   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4754   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.5500   Creștere
Anunturi MyTEX

Va obţine Marcel Ciolacu postul de preşedinte al PSD?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter