myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Deputatul Roxana Mînzatu: „PSD sprijină integrarea tinerilor pe piața muncii”

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

De Ziua Națională a Tineretului, PSD anunță sprijinirea parteneriatelor dintre angajator și universitate, prin crearea unui program de finanțare europeană de 30 de milioane euro, destinat studenților. Programul, care va fi derulat prin Programul Operațional Capital Uman, iese în întâmpinarea necesității studenților din zonele mai puțin dezvoltate ale României, de a benefia de stagii de practică în condiții mai bune.

MyTex - Stiri Online Brasov

„Studenții au nevoie de cât mai multă experiență practică desfășurată în condiții optime. Un stagiu de practică, atent gândit și bine implementat, poate reprezenta pentru un tânăr diferența dintre cariera potrivită și o carieră de conjunctură. Într-o perioadă în care avansul tehnologic schimbă din temelii structura pieței muncii, niciun efort nu este prea mare pentru a-i ajuta pe tineri să-și aleagă cariera care li se potrivește cel mai bine”, a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD și coordonator al Departamentului de Fonduri Europene al social-democraților.

Fiecare proiect depus va trebui să vizeze cel puțin 200 de studenți, iar suma maximă eligibilă care poate fi contractată va fi de 1 milion euro. În categoriile principalele grupuri vizate se regăsesc studenții aparținând minorității roma, studenții din mediul rural, cei care efectuează studiile universitare după o anumită perioadă de la absolvirea liceului sau studenții cu cerințe educaționale speciale.

Printre tipurile de solicitanți și parteneri eligibili în cadrul apelului se numără instituțiile de învățământ superior, angajatori, asociații profesionale sau camerele de comerț și industrie. Ghidul programului se află în etapa de consultare publică și poate suferi modificări în urma propunerilor venite din partea actorilor interesați.

„85% dintre meseriile care vor exista în 2030 nu au fost încă descoperite. Pentru ca tinerii studenți să aibă garanția că pregătirea lor teoretică își găsește ușor un corespondent practic, e nevoie ca zona academică să rămână în contact permanent cu zona de business iar acest proces să aibă o componentă tehnologică solidă. Integrarea tinerilor pe piața muncii este o provocare cu care se confruntă toate țările europene. Tocmai de aceea, PSD propune un set amplu de măsuri care să sprijine acest demers, dintre care mai amintesc îmbunătățirea legii uceniciei și a stagiilor de practică, subvenționarea angajatorilor pe perioada în care au tineri în ucenicie, adoptarea legii internshipului sau derularea programului de internship la Guvern, în ministere și agenții” a adăugat Roxana Mînzatu.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Brașovean
+1 #1 Brașovean 02-05-2019 18:14
La concret madame pâsâdâ ot Brașov , că de minciunile ,gargarele ,demagogelele pâsâdiste mi se face greață și îmi vine a voma.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8393   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2695   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3923   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4587   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2484   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1647   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4743   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.4600   Creștere
Anunturi MyTEX

Va promulga preşedintele Klaus Iohannis legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter